Za OŠ Roje s pomočjo športnikov zbrali kar 11.415,28 evrov

0
3463
V petek zvečer je bila Športna dvorana v Domžalah v znamenju dobrodelnosti in športa. S pomočjo znanih športnih imen, glasbeno-plesnih točk, predstavitev raznovrstnih športnih društev, številnih sponzorjev in zabave željnih obiskovalcev, se je za otroke osnovne šolo Roje zbral lep izkupiček, ki je presegel vsa pričakovanja ravnateljice Marjance Bogataj in številnih navzočih na samem dogodku.
Nekaj sto gledalcev je v Šporni dvorani uživalo ob nogometnih vragolijah znanih obrazov in pestrem spremljevalnem programu, za katerega so poskrbeli mladi plesalci Plesnega kluba Miki, mladi nogometaši NK Domžale in NK Radomlje, mlajša košarkarska selekcija KK Helios Suns ter mladi glasbeniki, zasedba Jazzed in Rebeka Satler, ki je vse zbrane pred tekmo naježila z odpeto himno.
Začetni udarec je pripadel dolgoletnemu direktorju Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Janezu Zupančiču, ki je imel potem tudi glavno sodniško vlogo s piščalko v ustih. Rezultat odigrane tekme je bil sicer drugotnega pomena, a vseeno velja zapisati, da so se Velikani slovenskega športa in Domžalska izbrana vrsta razšli z neodločenim izidom 3:3. Za Velikane, ki je odsotnega Vilija Amerška nadomestil Aleš Čeh, so zadeli Anže Bašelj (tudi voditelj tega večera), Tomaž Vnuk in Rok Tamše. Tudi domžalski selektor Toni Dragar na drugi strani je izbral odlično ekipo, saj so tudi Igor Barukčič, Andrej Hauptman in Teja Gregorin poskrbeli za prave evro zadetke.
Petkov dogodek je bil prav tak, kot si ga je župan želel, predvsem pa je športni dogodek dobil drugačen pomen. »Ne gremo se čisto športno, gremo se humanitarno zgodbo, ki bo našim otrokom na šoli s prilagojenim programom omogočila tisto, kar jim država ne more«, je po tekmi povedal župan Toni Dragar, ki je dodal, da bo občina v oktobru nadaljevala z dobrodelnimi dogodki, saj se bosta odvila še dva velika dogodka, eden za gasilce, drugi za Karitas.
Zgodba Olimpiki se je pričela na pobudo predsednice Športnega društva Olimpiki, Nataše Kadunc,ki je dogodek in njegov namen predstavila županu Toniju Dragarju. Pričela se je organizacija dogodka, ki je trajala štiri tedne in ki je povezala krovno športno organizacijo Zavod za šport in rekreacijo Domžale  z največjimi domžalskimi klubi, kot so NK Domžale, NK Radomlje, KK Helios Suns in PK Miki. Vsi skupaj so složno sledili glavnemu županovemu navodilu, da je potrebno dogodek izpeljati profesionalno in na visokem nivoju.
V letošnjem letu so ŠD Olimpiki organizirali že šest dobrodelnih nogometnih tekem v različnih krajih po Sloveniji. Po Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Izoli, Mariboru in Jesenicah so se Domžale po njihovih besedah izkazale za najboljšega gostitelja. »V Domžalah so poskrbeli za čudovit dogodek, zbrali smo rekorden znesek za otroke za OŠ Roje, tudi tokrat so se naši športniki, strokovnjaki, glasbeniki in novinarji z veseljem odzvali. Naša organizacija zadnji dve leti intenzivno pomaga otrokom, ponosni smo nad dosežki in odzivi otrok in družbe«, je bila nad Domžalami navdušena predsednica društva Olimpiki, Nataša Kadunc.

Velikani slovenskega športa
: Goran Jagodnik, Tomaž Vnuk, Marinko Galič, Sašo Udovič, Vili Resnik, Pero Lovšin, Rok Tamše, Draga Bulič, Tomaž Klemenčič in Ermin Šiljak.
Selektor: Aleš Čeh
Domžalska izbrana vrsta: Teja Gregorin, Klemen Bauer, Nik Zupančič, Dejan Djurovič, Andraž Mrak, Igor Barukčič, Janez Strajnar, Aleš Klavžar, Marjan Bolhar, Marko Lunder, Jure Močnik, Andrej Hauptman, Uroš Križanič, Uroš Juračič in Gregor Kosec.
Selektor: Toni Dragar, Fizioterapevt: Martin Zupančič
Urad župana, Občina Domžale
Foto: Vido Repanšek
os_roje-dobrodelno (7)
os_roje-dobrodelno (6) os_roje-dobrodelno (5)
os_roje-dobrodelno (4)
os_roje-dobrodelno (3)
os_roje-dobrodelno (2)
os_roje-dobrodelno (8)
Oglasno sporočilo