Kamničani z zmago iz Murske Sobote

0
3379

Odbojkarji Calcit Volleyballa so odlično začeli letošnje državno prvenstvo. Na težkem gostovanju v Murski Soboti so po dobri uri s 3:0 (22, 18, 16) ugnali domačo Panvito Pomgrad, ki jih je bila enakovredna le v uvodnem nizu in začetku drugega niza. Svojo naslednjo tekmo v 1. DOL bodo imeli šele 19. oktobra v Hočah, saj bodo tekmo drugega kroga proti Salonitu odigrali šele 9. novembra, saj jih 13. in 14. oktobra v Pliberku čaka prvi turnir srednjeevropske lige.

Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball  0:3 (-22, -18, -16)
Murska Sobota – Dvorana OŠ I, gledalcev 200, sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).
Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič 1, Šmitran 1, Detela 4, Rojnik 6, Đorđević 11, Flisar 6, Bogožalec 10, Gašparin – libero, Ratkai – libero, Drvarič, Kasnik. Trener: Dejan Fujs.
Calcit Volleyball: Štalekar 7, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Vidmar 10, Brulec 2, Kotnik 8, Štembergar Zupan 10, Videčnik 7, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Soboški odbojkarji so v pripravljalnem obdobju prikazali zelo dobro igro, teden dni pred začetkom prvenstva pa so slavili na močnem turnirju, ki so ga sami priredili. Med drugim so premagali tudi Posojilnico Dob, boljši so bili tudi od Mariborčanov in zagrebško Mladost, v dobri formi pa so začetek državnega prvenstva prikazali tudi Kamničani, ki so, za razliko od domače ekipe, dobro formo potrdili tudi v uvodni tekmi 1. DOL.

Sobočani so dvoboj s Kamničani začeli z Urbanom Drvaričem, Jakobom Rojnikom, Vladanom Đorđevićem, Daliborjem Šmitranom, Gorazdom Flisarjem, Aljošo Bogožalcem in liberom Janom Gašparinom. Na drugi strani mreže je Gašper Ribič, v svoji prvi uradni tekmi na klopi Calcit Volleyballa, v začetno postavo uvrstil Jana Brulca, Primoža Vidmarja, Domna Kotnika, Sašo Štalekarja, Matica Videčnika, Andreja Štembergar Zupana in libera Klemna Hribarja. Začetek tekme je pripadel gostom, ki so ob učinkoviti igri v napadu povedli z 8:3, vodili so tudi še 11:6, Bogožalec in Đorđević pa sta poskrbela zato, da so se Sobočani gostom približali le na točko zaostanka (11:12). Kamničani so jim z asom Jureta Laknerja pobegnili za tri točke (18:15), v izenačeni končnici pa so kamniški odbojkarji preko Kotnika izkoristili že svojo prvo zaključno žogo.

Začetek drugega niza je bil v znamenju soboške ekipe, ki je po dveh zaporednih točkah Rojnika na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo treh točk. S tremi zaporednimi točkami Štalekarja, zadnjo je dosegel z blokom, sta bili ekipi na osmi točki že skupaj, do drugega tehničnega odmora pa so Kamničani prišli že do petih točk prednosti. Varovanci Gašperja Ribiča so delali zelo malo lastnih napak, v napadu so imeli več razpoloženih igralcev, precej boljši so bili tudi v bloku, kar jim je po novi točki prineslo vodstvo z 20:12. Čeprav so gostje izkoristili šele tretjo zaključno žogo, so drugi niz prepričljivo dobili.

Tudi v tretjem nizu so na igrišču prevladovali gostje, domačini so delali vse preveč lastnih napak, na tekmi so jih naredili kar 30, Kamničani le 17, in po bloku Štalekarja so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo kar šestih točk. Visoko vodstvo odbojkarjev Calcita ni uspavalo, še naprej so igrali zavzeto, disciplinirano in po asu Kotnika so vodili že z 22:11. Do konca niza so Sobočani poraz nekoliko umilili, zmago za kamniško ekipo in prve tri točke v novi sezoni pa je potrdil kapetan Andrej Štembergar Zupan.

Odbojkarji Calcit Volleyballa se bodo domačim navijačem prvič predstavili v torek, 11. oktobra, ko bodo v osmini finala pokala Slovenije igrali z ekipo Radenci, v četrtek, 13. oktobra, se bodo v Pliberku v prvi tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige pomerili z domačo Posojilnico Dob, dan pozneje še z ekipo Spartak Myjava.

Izjava po tekmi:
Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Mi smo bili veliko boljši v napadu, statistika je bila krepko na naši strani in že tu je bila velika razlika. Dobro smo jih zaustavili z blokom, predvsem Aljošo Bogožalca, ki se ni razigral, tako da Panvita ni igrala tako, kot je igrala v pripravljalnem obdobju. Naredili smo tudi zelo malo lastnih napak, bili smo tudi učinkoviti v napadu, kar je bil ključ do naše zmage.«

__________________________________________________________________

Zmaga in poraz odbojkaric Calcita

Že med tednom so odbojkarice Cacita Ljubljane odigrali dve neuradni trening tekmi z nemškim Potsdamom, danes pa je bil na Galjevici še mednarodni turnir, na katerem je sodelovala še ekipa GEN-I Volleyja. Aktualne državne prvakinje so s 3:0 (21, 25, 15) premagale Novogoričanke, proti Nemkah pa so po hudem boju izgubile z 1:2 (-17, 20, -27). Potsdam je na drugi tekmi s 3:0 premagal novogoriško ekipo.

calcitljubljana03

Varovanke Alessandra Beltramija, ki so šele dober teden v polni zasedbi, so odigrale prve uradne pripravljalne tekme v novi sezoni. To sta bili tudi zadnji preizkušnji pred prvim turnirjem srednjeevropske lige, ko bodo calcitovke v četrtek, 13. oktobra, gostile češki Olomouc, dva dni pozneje pa še z zagrebško Mladostjo, obe tekmi bosta ob 19. uri v športni dvorani na Galjevici v Ljubljani.

V prvi tekmi so odbojkarice Calcita premagale Novogoričanke, ki jih v letošnji sezoni vodi Alen Bektašević. V prvem nizu so gostje povedle z 8:2. Domačinke, ki so igrale v postavi Ilka van de Vyver, Pia Blažič, Slavina Koleva, Tina Grudina, Katja Mihevc, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala, so imele težave s servisi Sare Đukić in Zale Zbičajnik. Nadaljevanje je bilo veliko boljše, calcitovke so popravile svoj sprejem, stekla je igra v napadu, razigrala se je Kostićeva, kar je domači ekipi prineslo zmago v uvodnem nizu. Borbene gostje se niso predale niti v drugem nizu, prišle so celo do dveh zaključnih žog, toda mlada Blažičeva je z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegla z blokom, svoji ekipi prinesla zmago tudi v drugem nizu. V tretjem je priložnost za igro dobila tudi Urška Igličar, ki jo je dobro izkoristila.

Točke za Calcit Ljubljano so dosegle: Grudina 8, Mihevc 7, Blažič 13, Igličar 7, Kostić 11, Jerala 1, Koleva 11, Van de Vyver 1.

Izredno močna nemška ekipa, ki ima v svojih vrstah celo vrsto odličnih igralk, je proti domačim odbojkaricam v uvodnem nizu z boljšim servisom in boljšo igro v bloku, v tem elementu igre se je izkazala češka blokerka Ivona Svobodnikova, prišla do prepričljive zmage. Beltrami je tokrat tekmo začel z Ilko van de Vyver, Tino Lipicer Samec, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Olivero Kostić in prosto igralko Majo Pahor, ki so v drugem nizu popravile svoj sprejem, v napadu pa sta bili nezaustavljivi Kostićeva in Koleva. Potsdam je še vodil z 18:17, v končnici pa so calcitovke z delnim izidom 8:2 prišle do izenačenja v nizih. Tudi tretji niz je bil dokaj kakovosten z obeh strani, z veliko lepimi točkami, bliže zmagi pa so bile domače odbojkarice, ki so najprej zapravile dve zaključni žogi, nato še dve, medtem ko so Nemke z asom Kecmanove izkoristile svojo drugo zaključno žogo.

Točke za Calcit Ljubljano so dosegle: Grudina 5, Mihevc 4, Kostić 17, Lipicer Samec 6, Koleva 7.

Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec

 

 

Oglasno sporočilo