Rekorden 8. Veronikin tek

0
2260

Mestno jedro Kamnika so danes zavzeli tekači vseh starosti na 8. Veronikinem teku, ki je minil v znamenju novih tekaških rekordov. Traso je uspešno preteklo več kot 700 tekačev. 

Ob 9.30 uri so kot prvi ulice zavzeli najmlajši tekači, sledile pa so jim vse kategorije učencev kamniških osnovnih šol. Že nekaj let namreč Veronikin tek aktivno vključuje osnovnošolce in srednješolce, za katere je v sklopu tekmovanja organizirano Odprto občinsko šolsko prvenstvo. Za njimi so se na progo podali še dijaki, dijakinje ter ostali, ki so tudi letos dosegli lepe, celo rekordne rezultate, pa čeprav je slogan Veronikinega teka »Sreča je v gibanju«, saj dogodek nima izrazitega tekmovalnega značaja, ampak je organiziran v duhu razgibavanja telesa in prijetnega druženja.

V imenu Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, ki je poskrbel za organizacijo tekaške prireditve, je zbrane nagovorila direktorica Božena Peterlin:»Vesela sem, da smo se zbrali v tako velikem številu in mislim, da smo letos presegli število udeležencev vseh dosedanjih Veronikinih tekov. Želim vam lepo tekaško dopoldne, dobro razgibavanje v družbi Bodifit, lahke noge in dobre rezultate. Upam, da nas bo kmalu pozdravilo tudi sonce in še dodatno polepšalo dan.«

Tekače in navijače je pozdravil tudi župan Marjan Šarec in jim izrekel dobrodošlico v našem mestu: »Dobrodošli na, zdaj že lahko rečemo, da tradicionalni prireditvi, 8. Veronikinem teku. Kot vsa leta do sedaj, ste se tudi letos zbrali v lepem številu, kot veste, pa ni glavno tekmovanje, ampak druženje na zdrav način. Želim vam prijeten tek in lepe rezultate.«

Letošnji Veronikin tek je bil prav poseben iz več razlogov. Prvič se je tekačem pridružila bogata grofica Veronika, ki se je po dolgem času rešila prekletstva ter se odločila, da se iz Malega gradu končno poda na ulice Kamnika, pretegne svoje okrnele okončine in pozdravi vse mlajše tekače.

Prvič so se na progo podali tudi otroci kamniških vrtcev, stari med 4 in 6 let, združeni pod imenom Ciciban teče. Otroke je ob tej priložnosti ogrela in spodbujala tudi Brigita Bukovec, članica Slovenske olimpijske akademije, ambasadorka športa in nekdanja najuspešnejša atletinja z osvojeno srebrno olimpijsko medaljo.

Absolutna zmagovalka, na progi 8.000 metrov med odraslimi, je postala 22-letna Tina Klinar, drugo mesto je zasedla Tanja Potočnik, tretje mesto je pripadlo Andreji Godec. Naziv absolutnega zmagovalca si je priboril 32-letni Peter Lamovec, ki je postavil tudi nov rekord proge in jo pretekel v 23 minutah in 2 stotinkah, drugo mesto je zasedel Peter Kastelic, tretje pa Boštjan Jenčič.

Po končanem tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad, ki so jih prispevali: Pizzeria Olivia Trzin, Tiskarna Enzo grafika, Bodifir, Pokali Niko Šketa d.o.o., Arboretum Volčji Potok, Terme Snovik, Coca Cola, Naravni zdravilni gaj Tunjice, Ewopharma, Intersport, Slaščičarna Tarangela, slednja je pripravila slastne kloštrske kremšnite, Gostilna Korobač in Tiskarna Boob.

Nagradni sklad, namenjen vsem dobitnikom kolajn, je obsegal preko 1.500 evrov.Zahvaljujemo se vsem zgoraj naštetim podpornikom 8. Veronikinega teka, kot tudiTimingu Poljane, ki skrbi za serijo tekov Gorenjska, moj planet ter za točne rezultate našega teka na portalu prijavim.se. 8. Veronikin tek je hkrati tudi odprto prvenstvo občine Kamnik v uličnem teku, šteje za pokal mesta Kamnik v tekih in se uvršča v serijo tekov Gorenjska, moj planet.

Uradne rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem!

Besedilo: Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik
Fotografije: Boštjan Snoj

Oglasno sporočilo