SSK Mengeš znova najboljši klub v alpsko-jadranskem pokalu

0
2469

Na državnem prvenstvu v smučarskih skokih za dečke do 10 in 11 let ter deklice do 11 let, ki so ga na 23-metrski napravi na Zalokah pod Gobavico v začetku oktobra zelo dobro izpeljali prizadevni člani SSK Mengeš, so mladi domači skakalci znova igrali zelo vidne vloge.
Na moštveni preizkušnji je zmaga ostala doma, zanjo pa so poskrbeli Benjamin Bedrač, Tit Voranc Božič, Nik Bergant Smerajc in Alen Pestotnik, ki so pod vodstvom glavnega trenerja Aleša Selaka ter njegovih pomočnikov Luke Brnota in Davorja Maučeca prepričljivo opravili z zasedbami iz vse Slovenije.
V posamični konkurenci se je Alen Pestotnik (do 10 let) okitil z bronasto kolajno, v tej kategoriji pa so barve mengeškega kluba med 84 skakalci iz vse Slovenije dostojno zastopali še Nik Bergant Smerajc (4.), Tit Voranc Božič (6.), Timo Šimnovec (11.), Miha Dolinšek (37.), Tjuš Perko (38.) in Miha Hočevar (80.). Med dečki do 11 let so se Maj Tim Herbstritt (24.), Benjamin Bedrač (28.), Lovro Dolinšek (30.) in Tian Šebjanič (31.) zasidrali v zlati sredini, med enako starimi deklicami pa sta komaj osemletni Živa Andrić in Anja Kukar pristali na 22. oziroma 35. mestu.
Med posebnimi gosti državnega prvenstva v Mengšu je bil sicer ptujski boksarski šampion Dejan Zavec, nekdanji profesionalni svetovni prvak v velterski kategoriji po ugledni različici IBF, ki ni skrival navdušenja nad »orliči«. Seveda so bili nad njim očarani tudi mladi skakalci in njihovi starši, saj prošnjam za skupno fotografiranje nikakor ni bilo videti konca.
Na krilih ekipne zmage so upi iz SSK Mengeš dan zatem blesteli tudi na sklepnem dejanju alpsko-jadranskega pokala v Sebenjah pri Tržiču, kjer so Alen Pestotnik (do 8 let), Nik Bergant Smerajc (do 9 let) in Benjamin Bedrač (do 10 let) slavili zmage, na stopničke pa so skočili tudi drugouvrščeni Jaka Perne (do 7 let) ter tretjeuvrščena David Sitar (do 7 let) in Timo Šimnovec (do 9 let).
Z izvrstnimi nastopi so si Selakovi varovanci, od katerih so v skupnem seštevku med najboljšo trojico končali Alen Pestotnik (1.), Nik Bergant Smerajc (1.), Jaka Perne (2.) in Benjamin Bedrač (3.), zagotovili tudi skupno prvo mesto v ekipni razvrstitvi tega tekmovanja, tako da so še tretjič zapored osvojili veliki pokal za najboljši klub v konkurenci ekip iz Avstrije, Italije in Slovenije.
Ob moštveni lovoriki pa so se v SSK Mengeš prejšnji mesec veselili tudi posamičnega naslova državnega prvaka, s katerim se je ovenčal Taj Ekart, ki je bil v Mostecu najboljši med dečki, starimi do 13 let. V tri leta starejši konkurenci pa se je 14-letni Jure Močnik na državnem prvenstvu v Kranju izkazal s srebrnim odličjem. Med člani sta v vetrovni loteriji na 110-metrski skakalnici pod Šmarjetno goro Anže Lanišek in Matjaž Pungertar povlekla »srečki« za osmo oziroma 17. mesto, med nordijskimi kombinatorci pa si je Leon Šarc priskakal in pritekel osmo mesto.
Z zadnjega tekmovanja letošnjega poletnega regijskega pokala Cockte v Bohinju pa so se Selakovi upi vrnili s kar šestimi kolajnami. Vse tekmece so preskočili Benjamin Bedrač (do 11 let), Nik Bergant Smerajc (do 10 let) in Alen Pestotnik (do 9 let), na drugih mestih pa so pristali Taj Ekart (do 13 let), Timo Šimnovec (do 10 let) in Živa Andrić (do 9 let).

Besedilo: Miha Šimnovec

Oglasno sporočilo