Judoistka Nika Mencigar najboljša na pokalu Novega mesta

0
3395

V soboto, 29.10.2016 je v Športni dvorani Stopiče, kot vsako leto potekal Pokal Novega mesta, ki je tudi uradna tekma za slovenski pokal U12 in U14. Tekmovali so tudi mlajši tekmovalci. Za Judo klub Komenda se je tokrat borilo kar 21 tekmovalcev, ki so skupno osvojili 13 kolajn.
Nika Mencigar, ena naših najperspektivnejših deklet, ki se že dve leti drži najvišjih stopničk, je v svoji kategoriji pometla s konkurenco in brez poraza končala na 1. mestu. Vsekakor se je izplačala njena poslušnost in vestnost na treningih, ki je le pika na i na Nikin talent za gimnastiko in judo. Z januarjem 2017 bo Nika prestopila v višjo starostno kategorijo –U12, kjer jo čaka težka naloga, saj se bo borila z leto starejšimi judoistkami. Za novo tekmovalno sezono je že pripravljena in čaka, da svojo borbeno moč dokaže tudi med novimi nasprotnicami.
Poleg Nike sta prvo mesto v kategoriji U10 osvojila še Vitja Rebec in Manca Kastelic, ki prav tako kažeta velik potencial za judo. Srebrno kolajno sta si priborila Gal Podbelšek in Zoja Pahor, kar je bilo za nas veliko presenečenje, saj sta začela trenirati judo komaj pred dvema mesecema in sta kljub temu uspela priti med najboljše. Bronasti so bili Haya Veinhandl Obaid, Karim Veinhandl, Nik Levec, Miha Hribar, Matic Poljanšek in Patrik Babotov Koncilja – vsi U10.
Za točke v slovenskem pokalu pa so se borili Angelina Pajić, Mark Jelnikar, Patrik Tit Vidmar – vsi U12 in Nik Podbelšek ter Timotej Jereb – oba U14. Angelina in Mark sta osvojila tretje mesto. Patrik je prvo borbo izgubil, a kasneje v repasažu premagal Bežigrajčana. V borbi za 3. mesto je spet moral priznati premoč nasprotniku in tako končal na 5. mestu. peti je bil tudi Timotej, ki za tako močne nasprotnike še nima dovolj izkušenj. Med tekmovalce se je po dveh letih premora vrnil tudi Nik Podbelšek, ki je velik talent in bo sigurno kmalu nadoknadil in lahko konkuriral najboljšim judoistom.

Katarina Kumer

img_4810 img_4889

Oglasno sporočilo