Luka Lukšič z velikega mednarodnega tekmovanja Nagaoka prinesel bron!

0
2877

V soboto, 19.11.2016 se je Judo klub Komenda s šestimi tekmovalci udeležil Mednarodnega turnirja Nagaoka, ki je letos gostil kar 10 držav. To je eden največjih judo turnirjev v Sloveniji z najdaljšo tradicijo. Zlasti v zadnjih letih je turnir spet pridobil na svoji priljubljenosti v regiji.
V kategoriji U12 so se odlično borili trije tekmovalci. Angelina Pajić je prvo borbo izgubila, a svoj vtis popravila z očitno zmago v repasažu. V borbi za 3. mesto je za las izgubila proti izkušenejši nasprotnici z višjim pasom. Angelina je tekmovala v težji kategoriji, zaradi napake organizatorjev, a je vseeno pokazala odlične borbe in celo v višji težinski kategoriji osvojila 5. mesto. Mark Jelnikar je prav tako izgubil prvo borbo, se v repasažu prebil naprej z zmago in v ključni borbi nasprotnika že držal v končnem prijemu, kjer pa je malo popustil in nasprotniku se je v zadnjih sekundah uspelo rešiti. Zasedel je 9. mesto. V isti kategoriji +55kg je tekmoval tudi Luka Lukšič, ki je s kar 4 zmagami in enim porazom v konkurenci 16 težkašov osvojil zasluženo in prigarano 3. mesto.

V kategoriji U14 so nastopili Timotej Jereb (+66kg), ki je zasedel 7. mesto po pridobljenih točkah v posameznih borbah ter brata Andraž Uranič(-60kg) – 9. mesto in Aljaž Uranič(-60kg), ki je tokrat žal ostal brez uvrstitve.

Katarina Kumer

judo_nagaoka-2 judo_nagaoka-3

judo_nagaoka-5

Oglasno sporočilo