Občina Kamnik je »Planetu Zemlja prijazna občina«

0
2285

Občina Kamnik je prejela priznanje »Planetu Zemlja prijazna občina«. Priznanje je rezultat odgovornega prizadevanja na področju varovanja naravnih danosti, ustvarjanja boljših kvalitet bivanja občank in občanov ter dobre informiranosti o pravilnem odnosu do okolja za današnje in prihodnje generacije. Natečaj »Planetu Zemlja prijazna občina 2016« poteka v organizaciji društva Planet Zemlja, v soorganizaciji Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije in ob podpori predsednika Vlade Republike Slovenije. Slovesne podelitve priznanj so potekale v četrtek, 24. novembra 2016, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V imenu Občine Kamnik pa je priznanje prevzel vodja Oddelka za razvoj in investicije Boris Ravbar. 

planet_zemlja-kamnik-2

Strokovnjaki iz različnih področij so ocenjevali stanje na naslednjih področjih: varovanje gozdov, ravnanje z odpadki, lokalna samooskrba, sejemska dejavnost, varstvo okolja, energetika, zeleni turizem, hrup, varnost na javnih igriščih, okoljsko komuniciranje ter promet.

cof
cof

Sodelovanje občinam poleg naziva Planetu Zemlja prijazna občina, prinaša tudi kopico priložnosti, stikov in idej za boljši jutri občank in občanov. Pomen in poslanstvo projekta sta povezovanje lokalnih skupnosti s stroko, ki nakazuje vprašanja in ponuja odgovore. Projekt pomembno prispeva k ustvarjanju slike prilagajanja lokalnih skupnosti na spremembe, tako na ekološkem, kot tudi ekonomskem področju. Obe področji namreč pomembno vplivata na kvaliteto bivanja občank in občanov.

Vir: Občina Kamnik

 

Oglasno sporočilo