Odprtje Kopališča Domžale

0
2847

Da je Kopališče Domžale v juniju nared za naše občane, se opravil lotimo zelo zgodaj. Prva dela smo opravili že v zimskih mesecih, saj smo obnovili bazenski garderobi.

Letošnja novost je podaljšan gostinski nadstrešek in povečana terasa, na kateri si bodo obiskovalci lahko privoščili osvežilne pijače, sladoled in odlično sveže pripravljeno hrano. Znižali smo živo mejo in tako poskrbeli, da bodo obiskovalci s terase lahko občudovali razgled na bazen.

Namestili smo tudi toplotno črpalko, ki bo pripomogla, da bo voda, predvsem ob jutrih, toplejša.

Ekipa, ki skrbi za strojnico, že dober mesec pred odprtjem prične s preverjanjem vseh strojev in naprav, ki skrbijo, da je voda čista in primerna za kopanje.

Ker zima tudi na bazenu pusti veliko posledic, je potrebno preveriti ali le-ta še drži vodo. Letos smo ugotovili, da je bazen puščal, zato so bili potrebni hitri gradbeni posegi, s katerimi smo zagotovili, da voda ne odteka več. Preveriti in popraviti je potrebno zunanje tuše, ekipa vzdrževalcev pa podrobno pregleda tobogana, otroška igrala in ograjo okrog kopališča. Opravljena je bila sanacija plastičnih modulov tobogana, tako da bo vožnja po njem res hitra in zabavna. Nato sledi temeljito čiščenje bazena in ploščadi, ter postavitev senc in stolpa za reševalce, ki smo jih pospravili v jeseni. Pokosimo tudi zelenico, odstranimo plevel in uredimo živo mejo, ki obdaja bazen.

V želji po skrbi za okolje, smo tudi letos pripravili koše za ločevanje odpadkov, zato spodbujamo vse obiskovalce, da se nam pri ločevanju pridružijo, saj lahko le skupaj poskrbimo za čistejšo prihodnost.

Nikakor pa ne smemo mimo vseh ljudi, ki skrbijo za Kopališče Domžale med poletjem. Zavod za šport in rekreacijo Domžale koordinira ekipo vzdrževalcev, čistilk, varnostnikov, rediteljev na toboganu, blagajnikov in reševalcev iz vode, ki skrbijo, da vse poteka gladko, in da lahko celo poletje uživamo na domžalskem kopališču.

Tudi letos obiskovalce kopališča čaka pester program, ki smo ga še izboljšali.

Tako kakor lani bomo imeli Poletni dan, ki bo 28. julija, ter Delfinčkovo animacijo za najmlajše, ki bo 25. avgusta, kjer se bodo obiskovalci ob ritmih glasbe zabavali z zorbingom, preizkušanjem sup-a ter udeležbi v igrah in animaciji ob in v bazenu.

Dogajanje na kopališču bodo popestrile naslednje aktivnosti: večerno plavanje, jutranja telovadba v vodi in tečaji plavanja.

Da bo obiskovalcem kopališča udobno tudi izven vode, imajo na voljo ležalnike, ki jih lahko najamejo.

Da bodo obiskovalci v senci vedno lahko v družbi dobre knjige, je poskrbela občina Domžale s postavitvijo Knjigobežnice. Knjigo se lahko vzame s seboj domov in se jo vrne v isto ali katero drugo knjigobežnico. Če knjiga bralcu priraste k srcu, jo lahko obdrži in ob naslednjem obisku v hišici pusti kakšno knjigo, ki jo je že prebrali in bo zanimala še koga drugega.

V sodelovanju s Kulturnim domom Franca Bernika bomo pripravili kino na prostem, kjer bomo na domžalskem kopališču prvič predvajali filme na velikem platnu.

Z odprtjem Kopališča Domžale letos zelo hitimo in upamo, da bo vse pripravljeno do sobote, 9. 6. 2018. Na ta dan bo vstop na kopališče brezplačen za vse obiskovalce.

Letos omogočamo vsem domžalskim vrtcem in šolam, da v dopoldanskem času do konca šolskega leta brezplačno uporabljajo kopališče za izvedbo dni dejavnosti in športnih dni.

Do konca šolskih počitnic bodo občani kopališče Domžale lahko uporabljali med tednom od 15.00 do 19.00 ure in med vikendi od 12.00 do 20.00 ure.

Po pričetku šolskih počitnic bo kopališče odprto med tednom od 10.00 do 19.00 ure in med vikendi od 10.00 do 20.00 ure.

Naprošamo vse obiskovalce, da skupaj z nami poskrbijo, da bo letošnje poletje na domžalskem kopališču čisto, varno in zabavno!


CENIK

Oglasno sporočilo