Judoisti Kamnika do treh medalj na tekmi slovenskega pokala

0
2661

SLO Pokal – Novoletni turnir Celje

Na tekmi slovenskega pokala, tudi z mednarodno udeležbo, so minulo soboto 12.12. trije judoisti Kamnika prišli do medalj, vsak v svoji starostni kategoriji: srebro sta osvojila Brina Frece in Enej Begić Lamut, Lan Balantič pa bron.
Najtežje delo je imel Lan Balantič pri mlajših kadetih (U16), saj se pri tej starosti že zbistrijo vrste s kvalitetnimi borci, kjer prihaja do izraza znanje in kvalitetno delo na treningih, tako da slabši tekmovalci ne prihajajo več na tekmovanja. Lan, ki tekmuje v kategoriji do 66kg, je 3X zmagal, izgubil pa le enkrat v pol finalu proti favoriziranemu Stefanu Veljkoviču iz Bežigrada, ki je bil na koncu zmagovalec te kategorije. Borbo je Lan sicer dobro začel, kjer je imel tudi pobudo, a kasneje naredil usodno napako, ki je v želji po zmagi šel v nožni met, ki pa ga je Stefan dobro kontroliral in s protitehniko Lana vrgel na hrbet. Lan je z ostalimi borci suvereno pometel in se veselil bronaste medalje.
Enej Begić Lamut je bil drugi v kategoriji starejših dečkov in deklic, za zlato medaljo je izgubil proti Anžetu Maroltu iz celjskega Sankakuja.
Brina Frece, ki je tekmovala pri mlajših dečkih in deklicah je osvojila srebro, izgubila je le proti Lari Petrovič iz Dupleka.
Pri mlajših dečkih in deklicah smo imeli še Jakoba Plantariča, ki je z dvema zmagama in dvema porazoma zasedel 7.mesto. Enako mesto sta v svoji težinski kategoriji osvojila še Enej Vukšinič in Mally Matej.
VSEM ČESTITAMO!

Janja Lamut

Predsednica JK Kamnik

 

judo_celje-2 judo_celje-3 judo_celje-4 judo_celje-5 judo_celje-6
Oglasno sporočilo