Slovesen zaključek sezone za tekače KGT Papež

0
2766

V avli OŠ Stranje  je v petek, 16. decembra, potekal  slovesen zaključek gorsko-tekaške sezone za tekače KGT Papež. Dušan Papež, predsednik kluba, je naprej vse zbrane pozdravil  in po prebranem poročilu ( priloga) o delovanju kluba  prešel na podelitev nagrad in priznanj  vsem tekačem. Slovesnosti se je udeležil tudi Roman Dobnikar,  predsednik AZS.

Preko 50 aktivnih tekačev je dosegalo izjemne rezultate posamično in ekipno  na lokalnem, državnem in svetovnem nivoju  v različnih disciplinah.

Kar 13 tekačev je  med najboljšimi tremi v Pokalu Slovenije v gorskih tekih za leto 2016  v končnem seštevku 7 tekem. Za svoje izjemne dosežke so tekači prejeli prelepe praktične nagrade, glede na doseženo mesto.

 Zmagovalci Pokala Slovenije v gorskih tekih  skupno so bili: Maša Viriant, Aleš Prelovšek, Rok Sušnik, Tine Habjan, Ana Čufer, Urša Trobec, Miran Cvet. Drugo mesto je pripadlo Tjaši Čirović in Gašperju Bregarju, tretjeuvrščeni pa so bili Hana Dobovšek, Nejc Uršič, Jasmina Jelovšek, Franci Teraž. Zmagovalne stopničke so za las ušle: Viktoriji Dolinšek, Niku Romšaku, Marinu Mekišu, Timoteju Bečanu, Metodu BregaRju  in  Bojanu Kožuhu – vsi so zasedli 4. mesto.

Maša Viriant je bila  absolutna zmagovalka pokala med ml. deklicami, Miran Cvet pa med mlajšimi  veterani, od  Združenja za gorske teke pa je bil proglašen za Naj gorskega tekača leta 2016.

Sledila je podelitev športnikom z  z izjemnimi dosežki v letu 2016, za kar so prejeli posebna  priznanja  z obrazložitvijo in lepe praktične nagrade (priloga) :

Timotej Bečan, Gašper Bregar, Miran Cvet, Ana Čufer, Tine Habjan, Jasmina  Jelovšek, Mitja Kosovelj, Luka Kovačič, Nejc  Kuhar, Matjaž Mikloša, Simon Novak, Domen Potočnik, Urška Trobec, Franci Teraž,  Maša Viriant, Sebastjan Zarnik, Marjan Zupančič.

Preko 50 ostalih  tekačev je prejelo rokavice in svinčnik ter tematski koledar s fotografijami Velike planine in Kamnika, saj je KGT Papež leta 2017 organizator 16. evropskega prvenstva na Veliko planino.

Predsednik  se je za izjemno uspešno sezono zahvalil tudi trenerjem: Ivanu Urhu,   Edvinu Kosovelju, Miranu Škrtiču,  Sebastjanu Zarniku,  Špeli Papež, Matevžu  Škrtiču, Suzani  Orehek , Tugu Križnarju. 

Dušan Papež je tekače seznanil s smernicami za  prihodnjo sezono: s tekmami v Pokalu Slovenije, tekmami svetovnega ranga, s Tekaškim pokalom Občine Kamnik.

Mira Papež pa je pripravila poročilo o finančnem delovanju kluba za leto 2016 (članarina, vadnina, poročila tekačev o sezoni, kategorizacija in zdravniška spričevala).

Dušan Papež je z zadovoljstvom in ponosom zaključil slovesnost z besedami: » Leto 2016  je bilo za KGT  Papež nadvse uspešno tako v organizacijskem kot tekmovalnem smislu. Ponašamo se z  vrhunskimi rezultati in dosežki  doma in v svetu , dosegli ste kar 20 kategorizacij od svetovnega, mednarodnega, državnega razreda in mladinskega razreda.

Ponosen sem  na vaše  izjemne dosežke, na uspešno trenersko delo z mladimi, ponosen in hvaležen  številnim prostovoljcem, ki pomagate pri  organizaciji naših prireditev, da so tako odmevne in priljubljene.

KGT Papež pa je tudi ponosni organizator 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017.  Kamnik, Stahovica in Velika planina bodo prizorišče največje in najpomembnejše atletske prireditve  v Sloveniji.

 Zavedam se pomena tako zahtevne organizacije, a s pomočjo številnih prostovoljcev, sponzorjev in tudi vas, tekačev, verjamem, da bomo spet  organizirali  prireditev na visokem nivoju, ki bo odmevala tako doma kot v svetu.  Vas, tekače, pa čaka zahtevna naloga, da trenirate, kajti biti član reprezentance na  evropskem prvenstvu, ki je v domačem kraju in ki jo organizira tvoj lastni klub, to je velika čast in enkratna priložnost v življenju. »  

_______________________________________________________________

Za tekače KGT Papež  nadvse uspešna sezona 2016 na organizacijskem in tekmovalnem področju

Leto 2016  je bilo za KGT  Papež nadvse uspešno tako v organizacijskem kot tekmovalnem smislu. Klub je bil organizator Zimske lige k sv.  Primožu z zanimivimi tematskimi vsebinami, zaključne prireditve Tekaškega pokala Občine Kamnik, praznično obarvanega 21. gorskega teka k sv. Primožu. Za organizacijo  ekstremnega,  že 18. gorskega teka na Grintovec, ki se uvršča med najboljše in najbolj priljubljene  tekme svetovnega pokala, sta Dušan in Mira Papež prejela   priznanje Združenja za gorske teke pri AZS.

Klub  je poskrbel za kvalitetne priprave mladih  tekačev  na taboru v Rovinju in Medulinu.

Preko 50 aktivnih tekačev je dosegalo izjemne rezultate posamično in ekipno  na lokalnem, državnem in svetovnem nivoju  v različnih disciplinah.

Za svoje izjemne dosežke so tekači že prejeli priznanja AZS – Združenja za gorske teke, in sicer je bilo kar 12 tekačev med najboljšimi tremi v Pokalu Slovenije v gorskih tekih za leto 2016  v končnem seštevku 7 tekem.  V skupnem seštevku točk po šestih tekmah so v različnih kategorijah od 1. do 3. mesta osvojili sedem prvih mest (Maša Viriant, Aleš Prelovšek, Rok Sušnik, Tine Habjan, Ana Čufer, Urša Trobec, Miran Cvet), dva druga mesta (Tjaša Čirović in Gašper Bregar) in tri tretja mesta (Hana Dobovšek, Nejc Uršič, Franci Teraž). Zmagovalne stopničke so za las ušle: Viktoriji Dolinšek, Niku Romšaku, Marinu Mekišu, Timoteju Bečanu, Metodu BregaRju  in  Bojanu Kožuhu, vsi so zasedli 4. mesto.

Maša Viriant je bila  absolutna zmagovalka pokala med ml. deklicami, Miran Cvet pa med mlajšimi  veterani, od  Združenja za gorske teke pa je bil proglašen za Naj gorskega tekača leta 2016.

KGT Papež je od AZS (Združenja za gorske teke) prejel priznanje za 1. mesto v ekipnem prvenstvu Slovenije.

Na teku trojk na državnem prvenstvu v Socki so  tri ekipe dosegle naziv državnih prvakov: ekipa   dečkov (Uršič, Sušnik, Podbregar), ekipa deklic( Dobovšek, Viriant, Poličnik) in članska ekipa   (Bregar, Zarnik , Božič).

Nadvse uspešno ste se udeleževali tudi tekem, kot so vertikal km, sky race, ultra trail, tekov po stopnicah , na skakalnice velikanke tako doma kot v tujini. Tudi v teh disciplinah ste bili v samem vrhu, med  najboljšimi, tudi kot zmagovalci: Matjaž Mikloša, Simon Novak, Sebastjan Zarnik, Marjan Zupančič  med ženskami pa  Jasmina Klančnik in Ana Čufer.

Nejc Kuhar in Luka Kovačič sta izvedla izjemen podvig   na  Triglav  v 1 uri in 29 minutah.

Izjemne dosežke ste dosegali tudi kot maratonci, polmaratonci na Ljubljanskem maratonu (Jasmina Jelovšek, Gašper Bregar,  Mirko Janjatovič v Avstriji in Franci Teraž na znamenitem maratonu v New Yorku); vsi so dosegli tudi kategorizacijo državnega razreda.

Na 13. svetovnem prvenstvu v gorskih tekih v Podbrdu pa je  Ana Čufer  s članicami reprezentance pritekla  2. mesto ekipno. Marjan Župančič, Gašper Bregar  in Mitja Kosovelj so dosegli  4. mesto ekipno med člani, Mitja pa je bil tudi dobitnik bronaste medalje, za kar prejel zlato plaketo od  AZS. Vsi so dosegli naziv  kategoriziranega športnika mednarodnega razreda.

Tekači KGT Papež so bili tudi reprezentanti na evropskem in svetovnem prvenstvu v gorskih tekih (Miran  Cvet , Gašper Bregar, Jasmina Jelovšek,  Timotej Bečan in   mladinec Tine Habjan).  

V skupnem seštevku tekem svetovnega pokala  po šestih tekmah je 9. mesto med članicami  pripadlo Jasmini Jelovšek, enajsto pa Urši Trobec. Pri članih je bil Gašper Bregar sedmi, Timotej Bečan pa 14.

Za svoje izjemne dosežke na državnih prvenstvih , tekmah svetovnega pokala, svetovnem prvenstvu je kar 20 tekačev doseglo kategorizacije  od svetovnega (1), mednarodnega (4), državnega (14), mladinskega (1) razreda.

Klub ne bi deloval tako uspešno brez dobre trenerske ekipe, ki jo sestavljajo Ivan Urh, Edvin Kosovelj, Miran Škrtič, Sebastjan Zarnik, Špela Papež Zamljen,Matevž Škrtič, Suzana Orehek, Tugo Križnar.

Ponosni smo na vaše  izjemne dosežke, na uspešno trenersko delo z mladimi, ponosni na somišljenike in številne prostovoljce, ki pomagajo pri  organizaciji naših prireditev, da so tako odmevne in priljubljene.

KGT Papež pa je tudi ponosni organizator 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017.  Kamnik, Stahovica in Velika planina bodo prizorišče največje in najpomembnejše atletske prireditve  v Sloveniji.

TIMOTEJ BEČAN
Pokal Slovenije v gorskih tekih: skupno 4. mesto, člani
Reprezentant na SP v gorskih tekih
Učka trail: 3. mesto
Ljubljanski maraton – 42 km: 51. mesto absolutno
Član ekipe štafet v Morbegnu
Kategoriziran športnik državnega razreda

GAŠPER BREGAR
Državni podprvak na Ratitovcu in na Gorskem maratonu štirih občin
Pokal Slovenije v gorskih tekih: skupno 2. mesto, člani
Reprezentant na EP in SP v gorskih tekih
Reprezentant SP v gorskem maratonu – 4. mesto ekipno med člani
Kategoriziran športnik državnega in mednarodnega razreda
Član zlate štafete v Socki
Ljubljanski maraton – 21 km: 5. mesto

MIRAN CVET
Pokal Slovenije v gorskih tekih: skupno 1. mesto mlajši veterani
Državni prvak v teku navkreber na Ratitovec
Državni prvak v teku gor-dol Gore nad Idrijo
Reprezentant EP in SP
Zmagovalec Učke trail
Najgorski tekač sezone 2016
Kategoriziran športnik državnega razreda
Član ekipe štafet v Morbegnu

ANA ČUFER
Državna prvakinja v disciplini gor-dol v Gorah nad Idrijo
Državna prvakinja na gorskem teku na Ratitovec
Pokal Slovenije v gorskih tekih: skupno 1. mesto, članice
DP Maraton štirih občin: 4. mesto
13. SP v GM: 17. mesto posamično in 2. mesto ekipno med članicami
Kategorizirana športnica mednarodnega razreda
Tekmovalka ultra trail-ov in ekstremnih skyrace tekov
Princesa Kristalne palače

TINE HABJAN
Pokal Slovenije v gorskih tekih: skupno 1. mesto, mladinci
Državni prvak v teku navkreber na Ratitovec
Reprezentant EP in SP ter udeleženec 11. SP v gorskih tekih za mlade
Kategoriziran športnik mladinskega razreda

JASMINA JELOVŠEK
Ljubljanski maraton – 21 km: 5. mesto
Reprezentantka svetovnega prvenstva v gorskih tekih
Kategorizirana športnica državnega razreda
Pokal Slovenije v gorskih tekih: skupno 3. mesto članice

MITJA KOSOVELJ
Državni podprvak v disciplini gor-dol (Gore nad Idrijo)
13. SP v GM: 3. mesto posamično in 4. mesto ekipno med člani
Kategoriziran športnik mednarodnega in svetovnega razreda
Dobitnik zlate plakete za posebne dosežke v letu 2016

LUKA KOVAČIČ
Najhitrejši vzpon na Triglav: 1 h 29 min
Red Bull 400 Planica: 4. mesto
Sky race delle Dolomiti: 1 mesto
Tekmovalec turnih in vertikal tekmovanj
18. gorski tek na Grintovec: 6. mesto
Kategoriziran športnik državnega razreda

NEJC KUHAR
Najhitrejši vzpon na Triglav: 1 h 29 min
Red Bull 400 Planica: 3. mesto
Dolomites vertical km: 2. mesto
Tekmovalec turnih in vertikal tekmovanj
18. gorski tek na Grintovec: 5. mesto
Kategoriziran športnik državnega razreda

MATJAŽ MIKLOŠA, specialist za teke po stopnicah
1. mesto: Zagrebčanka 512
Alive Step Up – ekstrem 3 zaporedne zmage
Sgonico, Italija – 2 zaporedni zmagi
Wipfelwander Weglauf, Avstrija , gor dol – rekord proge
3. mesto: Sky Rise Chicago ZDA, 103 nadstropja

SIMON NOVAK
18. gorski tek na Grintovec: 10. mesto
Verikal km: 2. mesto (Krvavec, Storžič)
10. mesto Kitzbuhel vertikal up
Tek po stopnicah: Kristalna palača: 1. mesto – step up
2. mesto – ekstremni step up
Zagrebčanka 512: 2. mesto
Red Bull 400: Planica, Harrachov 2. mesto
Bischofshen 3. mesto
Neudstadt 4. mesto

DOMEN POTOČNIK
Ljubljanski maraton: 15. mesto
Član ekipe štafet v Morbegnu.
Kategoriziran športnik državnega razreda

FRANCI TERAŽ, legenda gorskega teka
Pokal Slovenije v gorskih tekih skupno: 3. mesto
DP Maraton štirih občin: 2. mesto
Državni podprvak na Ratitovcu
Istrski polmaraton: 5. mesto med 2200 tekmovalci
Bovški mali maraton: 3. mesto med 980 tekmovalci
Mali maraton Palmanova: absolutno 51. mesto med 4500 tekmovalci
Ljubljanski maraton: 19. mesto med 7800 tekmovalci
New York maraton: 2223. mesto med 51000 tekmovalci
Kategoriziran športnik državnega razreda

URŠKA TROBEC
DP Maraton štirih občin: 7. mesto
18. gorski tek na Grintovec: 8. mesto
Kategorizirana športnica državnega razreda
Pokal Slovenije v gorskih tekih: skupno 1. mesto, mlajše veteranke

MAŠA VIRIANT
Absolutna zmagovalka Pokala Slovenije v gorskih tekih v končnem seštevku med mlajšimi deklicami – zmagala je kar šest tekem.
Dvakratna državna prvakinja : na teku na Grintovec in Gorah.
Zmagovalka Tekaškega pokala Občine Kamnik – ml. deklice
Članica zlate štafete v Socki med deklicami

Odlična tenisačica:
Dvakratna zmagovalka turnirja LITIA-AS- LITIJA,
2. mesto na TK TRIGLAV KRANJ
dvakrat 3. mesto na TK BRANIK MB
3. mesto na TENNIS EUROPE – Girls consulation

SEBASTJAN ZARNIK
1. mesto: štafete člani Socka
1. mesto : Cortina Trail
Cormayeur grand trail
Učka trail
Cres taril
Član zlate štafete v Socki

MARJAN ZUPANČIČ
13. SP v GM: 49. mesto posamično in 4. mesto ekipno med člani
S1 trail: 5. mesto
Valamar Trail 73 km: 2. mesto
Crazy Hill Trail: 1. mesto
Paklenica Trail 42 km: 2. mesto
Vipava Ultra Trail 110 km: 2. mesto
Risnjak Trail: 1. mesto
Kategoriziran športnik državnega in mednarodnega razreda

Mira Papež

dobnikar-predsednik-azs

Dobnikar, predsednik AZS

506n_zbor2016_020

506n_zbor2016_017

506n_zbor2016_016 506n_zbor2016_015 506n_zbor2016_014

506n_zbor2016_014 506n_zbor2016_013 506n_zbor2016_011

506n_zbor2016_010 506n_zbor2016_009 506n_zbor2016_006 506n_zbor2016_003

 

 

Oglasno sporočilo