Tradicionalni božično-novoletni koncert Godbe Domžale ob dnevu samostojnosti in enotnosti

0
3325

Včeraj zvečer je v Športni dvorani Domžale potekal praznični koncert Godbe Domžale.

Slavnostna govornica mag. Renata Kosec je pričela z znanimi besedami: “Domovina je ena, nam vsem dodeljena, domovina je dom, košček sveta, ki ga vedno nosimo v srcu in kamor se vedno znova vračamo, domovina je varno zavetje, a le takrat, ko je to država vseh nas, skupnost v kateri vsak posameznik lahko živi svoje polno, svobodno življenje….
je nekoč zapisal pesnik.”
Godba Domžale je zopet navdušila vse v dvorani, za novoletni priokus pa je poskrbel pevec Alfi Nipič, ki je v spremljavi Godbe zapel Silvestrski poljub.
Slavnostni dvig zastave ob dnevu samostojnosti in enotnosti
Na državni praznik je pol ure pred koncertom Godbe Domžale v Slamnikarskem parku ob stavbi Občine Domžale potekal slavnostni dvig slovenske zastave ob pomniku braniteljev slovenske samostojnosti. Veterani so v spremstvu praporščakov prinesli zastavo od paviljona do spomenika ter jo slavnostno dvignili.
Dogodek v parku je organiziralo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Domžale.. Slavnostni govornik je bil predsednik pokrajinskega združenja veteranov vojne za Slovenijo, stotnik Janez Gregorič.
.
Foto: Vido Repanšek
.
novoletni-godba_domzale-2 novoletni-godba_domzale-3 novoletni-godba_domzale-4 novoletni-godba_domzale-5
Oglasno sporočilo