Božiček obiskal otroke v Češminovem parku

0
3275

Tudi letos so otroci v Češminovem parku komaj čakali obisk Božička.

Letos je Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije – območna izpostava Domžale v sodelovanju z Občino Domžale in Kulturnim društvom Mlin Radomlje pripravil praznično predstavo o sirotah in božičnem presenečenju, ki je kratka priredba iz muzikala Annie s sirotami, ki jih še nikoli ni obiskal Božiček. Annie se odloči, da gre poiskat Božička, saj bi ga rada vprašala, zakaj jih nikoli ne obišče. Razočarana ugotovi, da je za bedo kriva njihova pohlepna vodja sirotišnice, nato pa Annie reši Božič. Zgodba s srečnim koncem, ki je otrokom prikradla nasmeh na obraz. Ob koncu predstave je močno zaropotalo, nato pa je na oder prišel palček, kjer je skupaj s sirotami poklical na telefonsko številko 112. Gasilci so prihiteli na pomoč Božičku, saj je namesto na tleh pristal kar na strehi objekta v Češminovem parku. Sledilo je reševanje Božička, kjer so sodelovali gasilci s postavitvijo lestve, da je Božiček s spremstvom lahko prišel na trdna tla med otroke in jih nagovoril.
Vse zbrane je pozdravila podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, ki je podala tudi nekaj informacij o dogajanju v Domžalah do konca letošnjega leta. Skupaj z Božičkom pa sta nato vsem zbranim voščila vesele božične praznike. Sledil je ognjemet, nato pa je Božiček s spremstvom med otroke razdelil sladkarije in pomaranče. Polni lepih vtisov so starši skupaj z otroci počasi odhajali domov, v polnem pričakovanju, kaj jim bo Božiček čez nekaj dni prinesel pod okrašeno božično drevesce.
Vir: Občina Domžale
bozicek_cesmin_2016-8 bozicek_cesmin_2016-7 bozicek_cesmin_2016-6 bozicek_cesmin_2016-5 bozicek_cesmin_2016-4 bozicek_cesmin_2016-3 bozicek_cesmin_2016-2
Oglasno sporočilo