Predsednica TD Mengeš Zorka Požar prejela častni srebrni znak Turistične zveze Slovenije

0
2372

V ponedeljek 26. decembra 2016 je v Kulturnem domu Mengeš, v počastitev Dneva samostojnosti in enotnosti, potekala prireditev Koncert Mengeške godbe in podelitev turističnih priznanj TD Mengeš za leto 2016.

Zorka_Pozar (2)
Na koncu prireditve je kot presenečenje, župan Občine Mengeš Franc Jerič predal častni srebrni znak in pisno priznanje Turistične zveze Slovenije gospe Zorki Požar, ki je 19 let članica Upravnega odbora in 9 let predsednica TD Mengeš. S svojim delom in aktivnostim je bistveno prispevala k delovanju TD Mengeš.

OBRAZLOŽITEV:
Upravni odbor Turističnega društva Mengeš je na svoji 5. seji, 26. 9. 2016, soglasno sprejel sklep, da Turistični zvezi Slovenije predlaga podelitev srebrnega priznanja predsednici Turističnega društva Mengeš gospe Zorki Požar. Utemeljitev: Gospa Zorka Požar je devetnajst let članica Upravnega odbora Turističnega društva Mengeš, deveto leto predsednica , prej pa štiri leta podpredsednica. Kot predsednica TD zelo dobro vodi društvo, kar je odmevno v sami občini Mengeš in širše. Je pobudnik in soorganizator pomembnih aktivnosti društva. Z njenim vodenjem predstavljamo občino Mengeš v Sloveniji in tujini. Je pobudnik ter gonilna sila pri pripravi in izvedbi tradicionalne, vsakoletne etnološke prireditve Mengeš iz preteklosti v sedanjost in za prihodnost. Že vrsto let je soorganizatorka Sejma v Mengšu. Poleg tega je tudi članica Upravnega odbora Kulturnega društva Mihaelov sejem, Kulturnega društva Mengeška godba ter Zveze Kulturnih društev Mengeš. Za svojo aktivno dejavnost v občinskem merilu je že prejela bronasto priznanje Občine Mengeš. Smatramo, da je predlog utemeljen in, da gospa Zorka Požar zasluži srebrno priznanje Turistične zveze Slovenije. Bronasto priznanje je prejela leta 2010.

Vir: Občina Mengeš

Oglasno sporočilo