Kronika policijske postaje Domžale (od 28.2. do 5.3.2017)

0
2622

28. 2. 2017
VLOM V TRGOVINO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec najprej razbil zunanjo kamero, nato pa dvojno izložbeno steklo ter iz izložbe izvršil tatvino stacionarnega prenosnega telefona, naglavnih slušalk ter zvočnika. Z
dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.3. 2017
TATVINA AVTOMOBILA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini avtomobila v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči iz parkirišča izvršil tatvino srebrnega OA BMW 214D, z nameščenimi RT KR ZP-605. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 25.000 EUR. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

01. 3. 2017
POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo gospodarsko poslopje pod katerim je bilo več bal sena ter več traktorskih priključkov, traktor in bager. Pri tem je nastala večja materialna škoda. O vzrokih požara nadaljujejo z zbiranjem obvestil kriminalisti SKP PU LJ.

3. 3. 2017
ZASEGI PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami trem kršiteljem v Domžalah zasegli manjše količine prepovedane droge (konoplja). Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo zoper kršitelje uvedeni hitri postopki z izdajo odločbe o prekršku.

3.3. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore ter izvršil tatvino več kosov različne zlatnine. Ob prihodu domov lastnikov pa je storilec zbežal iz hiše. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.3. 2017
VLOM V VITRINO NA TERASI GOSTINSKLEGA LOKALA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni s strani varnostnika, da so s terase gostinskega lokala v Domžalah zbežali trije mlajši neznanci. Ugotovljeno je bilo, da so pred tem na terasi vlomili v priročno vitrino iz katere so odmontirali in odnesli LCD televizor. Ko jih je pa zalotil varnostnik, pa so televizor pustili na bližnjem parkirišču ter zbežali. Kasneje je bil s strani policistov dobljen en mladoletni storilec, kateri je imel še pri sebi kabel za priklop zgoraj navedenega televizorja, kar so mu zasegli. Predmeti so bili naknadno vrnjeni lastnici. Policisti za drugima dvema storilcema še poizvedujejo. Zoper storilce pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

3.3. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl kletno okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni odnesel ničesar. Z dejanjem (nastala škoda) je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

5.3.2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V LOKI PRI MENGŠU
Policisti PP Domžale so imeli v Loki pri Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v času ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, zaradi česar je izpolnjeval pogoje za odvzem vozila po 23. čl. ZPrCP. Vozilo mu je bilo zaseženo in s pogodbeno avto-vleko AMZS odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlogom na pristojno sodišče

5.3. 2017
VLOM V PET TOVORNIH VOZIL V BLAGOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorna vozila v Blagovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču vlomil v pet parkiranih tovornih vozil iz katerih je izvršil tatvino navigacijske naprave, kovčka z orodjem ter navornega ključa. Z dejanjem je lastnik podjetja oškodovan za okoli 2.000 EUR. Prav tako je iz ene izmed kabin izvršil tatvino tabličnega računalnika ter več oblačil last zaposlenega voznika, kateri je s tem oškodovan za okoli 400 EUR. Drugemu vozniku pa je izvršil tatvino torbice s priborom za osebno higieno v vrednosti 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). 

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo