Calcitovci uspešno iskali izgubljeno ovco

0
2182

Grožnjan je zadnjo avgustovsko soboto gostil mednarodno dirko za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, ki je štela tudi za točke slovenskega pokala. Na dirki z nazivom Izgubljena ovca so se člani kamniškega Calcit Bike Teama spet izkazali, na zmagovalnih stopničkah jih je stalo deset.

V elitni moški konkurenci je bil najboljši Calcitovec Boštjan Hribovšek na četrtem mestu. Zmage se je sicer veselil Nemec Maximillian Holz. Gregor Krajnc je bil osmi.

»Da ne bi bilo kakšnih presenečenj na dan tekme, smo se en dan prej odpravili v Grožnjan na ogled proge. Proga ni skrivala nobenih večjih pasti, razen sem ter tja kakšno kamenje, ki pa bi ob nepazljivosti lahko pustilo predrto pnevmatiko. V Savudriji smo prespali in se ob dvanajsti uri odpravili proti Grožnjanu. Temperatura je kazala že kar krepko čez trideset stopinj Celzija. Sledilo je ogrevanje in klicanje v bokse. Start nekaj čez drugo uro in začelo se je. Čez prvi ovinek sem potegnil in tako do gozda vozil kot vodilni. Nato pa že na prvem vzponu zdrsnil na četrto mesto, ki sem ga držal vse do konca tekme. Tekma ni bila lahka, malo je bilo delov na progi, kjer so omogočali počitek, kaj šele piti in jesti. Z rezultatom sem zadovoljen, dobro sem razporedil moči čez celotno tekmo. Težko pa bi bilo poseči po višjih mestih, ker sem odpeljal tekmo na svojem maksimumu,« je obširno dan tekme pokomentiral Hribovšek.

»Start na 33 stopinj Celzija mi ni ravno odgovarjal. Skrbel sem za hidracijo in kratko ogrevanje mi je dobro delo. Od starta sem bil na četrti poziciji, a me je zaplet vrgel na nekje 10. Po ’singli’ se nisem mogel prebit naprej, zato sem nekaj izgubil. Vozil sem nekje med 5. in 8. mestom . V četrtem krogu sem padel na 8. pozicijo, kar sem potem do konca zadržal in dobil nekaj novih točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze,« je pojasnil Krajnc.

V kategoriji do 17 je bil tretji Blaž Žle. Med tekmovalci do 13 let je Ambrož Vovk osvojil drugo mesto. Med dekleti v isti starostni kategoriji je novo zmago zabeležila Hana Kranjec Žagar. V kategoriji do 14 let je bil bil tretji David Jagodič. Žan Šekoranja je bil tretji med najmlajšimi, Neža Vrhovnik Papler pa je zmagala. Maks Majnik je slavil med dečki do 9 let, med deklicami do 9 let je bila prva Tajda Šoštarko, druga pa Ula Ravnikar Bolčina. Med veterani C je do drugega mesta prikolesaril Janez Vovk.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo