Kronika policijske postaje Domžale (od 7.3. do 12.3.2017)

0
2145

7. 3. 2017
TATAVINA PAŠNE OGRAJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini pašne ograje na Gorjuši. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od januarja do marca odtujil približno 8000 metrov pocinkane pašne ograje in s tem dejanjem oškodoval lastnika za približno 40.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 3. 2017
VLOM V MLEKOMAT V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v mlekomat ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 330 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2017
VLOM V MLEKOMAT V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v mlekomat ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2017
VLOM V MLEKOMAT V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v mlekomat ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 25 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod
vlomil v gostinski lokal ter iz notranjosti odtujil manjšo količino gotovine. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno
300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Ihanu. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, kateri so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala povzročiteljica prometne nesreče, katera pa je zdravniško pomoč iskala sama.

8. 3. 2017
NAJDBA ROČNE BOMBE ZA ŠUMBERKOM
Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni o najdbi ročne bombe na območju Šumberka. Ugotovljeno je bilo, da gre za ročno bombo M75, katero je na kraju najdbe prevzel bombni tehnik in jo odpeljal v uničenje. Policisti bodo o navedenem s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

8. 3. 2017
VLOM V KONTEJNER V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kontejner v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil skozi okno kontejnerja ter iz notranjosti odtujil 20 nogometnih žog Adidas. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 2500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2017
NAJDENO IN ODVZETO OROŽJE
Na PP Domžale se je zglasil občan, kateri je pri pospravljanju podedovane lope našel dve malokalibrski enostrelni pištoli. Orožje mu je bilo odvzeto
in bo poslano v hrambo v Urad za logistiko.

9. 3. 2017
POSKUS VLOMA V MLEKOMAT V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v mlekomat, vendar iz notranjosti ni odtujil ničesar. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9.3.2017
POSKUS VLOMA V POŠTNI NABIRALNIK
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poštni nabiralnik v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v poštni nabiralnik, vendar iz notranjosti ni odtujil ničesar. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 3. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Viru. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala voznica osebnega vozila, katera je bila
z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC.

10.3.2017
POSKUS VLOMA V GOSPODARSKO POSLOPJE NA DOBU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gospodarsko poslopje na Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v gospodarsko poslopje, vendar iz notranjosti ni odtujil ničesar. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 3. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Viru. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika tovornega vozila, kateremu so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali
plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala voznica osebnega vozila, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC.

11.3.2017
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hiš v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično leseno okno spalnice stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost katero je pregledal, vendar iz notranjosti ni odtujil ničesar. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

12. 03. 2017
POŠKODOVANJE STEKLA MLEKOMATA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju stekla na mlekomatu v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah na Ljubljanski cesti pristopil do mlekomata in na njem razbil steklo. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za približno 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov  pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo