Kronika policijske postaje Domžale (od 13.3. do 19.3.2017)

0
3038

13. 3. 2017
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred avto salona v Mengšu, odtujil tam parkiran osebni avtomobil Renault clio, letnik izdelave 2015, in s tem lastnika oškodoval za okoli 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 3. 2017
TATVINA ORODJA IZ PARKIRANEGA VOZILA V SREDNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz parkiranega vozila v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega in odklenjenega vozila v Srednjih Jaršah odtujil dva kovčka z orodjem in s tem lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 3. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA POČIVALIŠČU AVTOCESTE V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami kršitelju na počivališču avtoceste v Lukovici zasegli manjšo količino prepovedane droge (konoplja). Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

16. 3. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Mengšu. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, kateremu bodo policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. Osebno vozilo povzročitelja je zgorelo v celoti, požar pa so pogasili gasilci PGD Mengeš in Kamnik. V prometni nesreči so bili poškodovani vsi 4 udeleženci, ki so bili z dvema reševalnima voziloma odpeljani v UKC Ljubljana.

17. 3. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila, kateri bodo policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči udeležen kolesar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

17. 3. 2017
DRZNA TATVINA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca prišla do stanovanjske hiše.Medtem ko je eden izmed neznancev ogovoril lastnika hiše in ga zvabil iz nje, je drugi neznanec iz spalnice odtujil denarnico in več kosov zlatnine. S tem je lastnika oškodoval za približno 3.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 3. 2017
VLOM V STANOVANJE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanje v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v stanovanje z razbijanjem stekla na balkonskih vratih in nato še na vzvod ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 3. 2017
DRZNA TATVINA V DRAGOMLJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec splezal v 1. Nadstropje stanovanja ter v času, ko sta bila oškodovanca doma in sta se nahajala v drugem prostoru, vstopil v spalnico in izvršil tatvino več ur in kosov zlatnine. S tem je lastnika oškodoval za približno 19.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 3. 2017
VLOM V MLEKOMAT V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v mlekomat ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 3. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V ZGORNJIH JARŠAH IN PREPOVED NADALJNE VOŽNJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Zgornjih Jaršah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola voznika kolesa z motorjem, zoper katerega bodo policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Voznik KZM je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).
Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo