Pet judoistov Judo kluba Komenda osvojilo naslov državnega prvaka

0
2769

Odprto državno prvenstvo v judu U8 in U10 – Ptuj 2017

Judoisti Komende so se v nedeljo, 2.4.2017 s svojimi najmlajšimi člani, odpravili v Športno dvorano Center Ptuj, kjer je potekalo državno prvenstvo za mlajše cicibane/ke in cicibane/ke.
Tekmovalo je 20 naših judoistov, ki so skupno osvojili kar 13 kolajn! Zjutraj smo spremljali napete borbe v kategoriji U8. Nekje okrog poldneva pa so na vrsto prišli tudi U10, kjer je bilo veliko tekmovalcev in huda konkurenca. Brez ene same izgubljene borbe so državni prvaki postali VEINHANDL OBAID HAYA (U10), PAHOR ŽIGA (U10), ŠTUPAR GAL (U10), ERIĆ DARKO (U10) in KASTELIC MANCA (U8). Haya v judu nastopa 3 leta in že od samega začetka dosega vrhunske rezultate. Vsekakor je za tak uspeh trdo garala, saj je v vseh teh letih redko kdaj izpustila trening ali tekmo. Žiga Pahor je po tekmovalnem premoru ponovno dobil veliko željo po borbah in dobrih rezultatih. Veliko je treniral in izpopolnil svoje specialne tehnike. Na zadnjih tekmah je že pokazal svojo dobro pripravljenost in vse se je izplačalo tudi na državnem prvenstvu. Izjemno je presenetil Gal Štupar, ki je sicer že večkrat stal na stopničkah. Tokrat so Galu uspele res odlične borbe in tudi njemu je uspelo. Darko Erić se je z judom začel ukvarjati šele pred 6 meseci, a je že takoj na začetku kazal velik talent. Zmaga mu bo dala še večji zagon za nadaljnje treninge. Najmlajša od državnih prvakinj pa je postala Manca Kastelic, ki je bila nepremagljiva že v sumo borbah (prilagojene judo borbe za vrtec). Svojo začrtano pot pa nadaljuje tudi sedaj. Naslov državnega podprvaka za leto 2017, z le eno izgubljeno borbo so osvojili: PODBELŠEK GAL (U10), KOSEC KRISTJAN MAKS (U10), PAHOR ZOJA (U8), PLANTARIČ ARNE (U8) in ADROVIĆ LEON (U8). Odlične borbe so prikazali tudi vsi tretje uvrščeni – PETRUŠIČ TRISTAN (U10), POLJANŠEK MATIC (U8) in PAVLI NAJA (U8), kot tudi vsi ostali. Kar nekaj je bilo takih, ki so izgubili prvo borbo in si potem z osvojeno borbo v repasažu prislužili borbo za 3. mesto, a jim je zmaga v tej priložnosti za las ušla. Za nekatere je bila to prvo državno prvenstvo in prva izkušnja z večjim tekmovanjem. Nastopili so brez strahu in suvereno tudi pridobili točke z wazarijem.

REZULTATI:
1. mesto:
Haya Veinhandl Obaid, Žiga Pahor, Gal Štupar, Manca Kastelic, Darko Erić
2. mesto:
Zoja Pahor, Gal Podbelšek, Kristjan Maks Kosec, Arne Plantarič, Leon Adrović
3. mesto
Matic Poljanšek, Tristan Petrušić, Naja Pavli
5. mesto
Karim Veinhandl, Tomaž Klemenc, Nace Thaler, Tim Mencigar, Jan Tian Grošelj, Patrik Babotov Koncilja, Luka Lazić

Judo klub Komenda sedaj deluje že na širokem območju Komende, Kamnika in Trzina. Tekmovalci trenirajo na OŠ Komenda Moste, OŠ Frana Albrehta – Nevlje, OŠ Trzin, OŠ Šmartno v Tuhinju, v dvorani Virtus v Kamniku in Harmoniji Mengeš. Vpisi novih članov potekajo skozi celo leto, več o judu nasploh in o našem klubu pa si lahko preberete na spletni strani: www.ju-do.si ali na facebooku – Judo klub Komenda.

Boštjan Veinhandl

judo_dp_ptuj (1) judo_dp_ptuj (3) judo_dp_ptuj (4) judo_dp_ptuj (5) judo_dp_ptuj (6)

Oglasno sporočilo