Dobljani ugnali Ihan in skočili na vrh lige

0
2504

Članska B ekipa NK Roltek Dob je v 15.krogu Regionalne ljubljanske lige Mnz Ljubljana gostovala pri najbližjemu sosedu v ligi, NK Ihan, ki trenutno zaseda predzadnje mesto v 4.SNL.
Gostitelji so bili kljub nezavidljivem mestu na lestvici zelo borben nasprotnik, zato so se morali “Modri” iz Doba zelo potruditi, da so ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Za to je seveda v največji meri poskrbel tudi prvi vratar ekipe Albin Vezirovič, ki je ravno v teh dneh praznoval rojstni dan.
Obe ekipi sta si v prvem polčasu priigrali nekaj priložnosti, predvsem so bili to poizkusi iz prekinitev, edino priložnost pa so izkoristili naši nogometaši v zadnjem delu prvega polčasa, ko je v 40.minuti z lepim strelom v polno zadel Amel Omanovič in postavil rezultat polčasa 0:1.
Drugi polčas je bil prava “kopija” prvega, le da sta mreži obeh ekip mirovali, saj si obe ekipi nista pripravili nobene prave priložnosti in oba vratarja sta bila praktično brez dela. Je pa imel obilico dela glavni sodnik srečanja, Martin Matoša, saj je pokazal kar 6 rumenih kartonov drugem delu igre, v prvem je pokazal le 2 rumena kartona.
Do konca srečanja, ki so ga dobili Dobljani se je tekma odvijala predvsem na sredini igrišča z nekaj neuspešnimi izvedenimi akcijami.
“No končno”, so bile besede navijačev Doba na tekmi, saj so po spomladanskem “točkovnemu mrku” Dobljani osvojili prve tri točke v zadnjih 4 srečanjih in se ponovno vrnili na vrh lestvice, kjer imajo sedaj 2 točki naskoka pred NK Arne Tabor 69, le-ta si je namreč le remiziral(2:2) v gosteh pri         
NK  Cockta Kresnice.
“Nujno smo potrebovali zmago, a se je bilo
zanjo potrebno zelo potruditi, saj so se domačini zelo borili in se niso kar tako predali. Bili so dostojen in enakovreden nasprotnik, na koncu smo bili mi tisti, ki smo izkoristili priložnost in dosegli gol”, je v kratkem pogovoru po tekmi dejal Dušan Smolnikar, trener Dobljanov.

Čestitke Dobljanom za polno točkovno bero in ponovni skok na vrh lige!

15.krog 4.SNL:
NK Ihan: NK Roltek DOB (B) 0:1(FT)
Amel Omanovič(40′)

Vsi za Šampione iz Doba !

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi  na klubski  uradni spletni strani www.nkdob.si in na naši  Facebook ter Twitter (@NkRoltekDob) strani.

Gregor Horvatič
Stiki z javnostjo Nk Roltek Dob
nkroltekdob@gmail.com

NK_Dob_NK_Ihan1 NK_Dob_NK_Ihan2

Oglasno sporočilo