Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 7. 8. do 12. 8. 2017

0
2629

7. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V BRDU PRI IHANU
Policisti PP Domžale so v Brdu pri Ihanu obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo trčila v brežino ob vozišču in se nato z vozilom prevrnila na bok. Z reševalnim vozilom sta bila voznica in sopotnik odpeljana v UB KC Ljubljana, saj sta se oba v prometni nesreči lahko telesno oškodovala. Voznici osebnega avtomobila bodo policisti izdali plačilni nalog.

7. 8. 2017
TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Homcu vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil 580 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU
Policisti PP Domžale so v Trzinu obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v voznika kolesa z motorjem, kateri se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval. Voznici osebnega avtomobila so policisti izdali plačilni nalog.

8. 8. 2017
VLOM V PISARNO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v pisarno v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah vstopil v odprto stavbo, kjer je s silo telesa odprl vrata pisarne, ter tako prišel v notranjost le te. V času njegovega zadrževanja v pisarni, ga je zalotila zaposlena, kateri je po opaženju dejal da nekaj išče nato pa odšel iz pisarne. V opisanem je nastala materialna škoda za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V MENGŠU
Policisti PP Domžale so v Mengšu obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik tovornega vozila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v voznico osebnega avtomobila. Z reševalnim vozilom sta bila voznica osebnega avtomobila in njen sopotnik odpeljana v UB KC Ljubljana, saj sta se oba v prometni nesreči lahko telesno poškodovala. Vozniku tovornega vozila so policisti izdali plačilni nalog.

9. 8. 2017
TATVINA DELOVNEGA STROJA V DEPALI VASI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini delovnega stroja v Depali vasi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz travnika ob posestvu v Depali vasi odtujil delovni stroj tipa Ino Uni 300, rumeno rdeče barve. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 8. 2017
TATVINA SOLARNEGA PANELA V PODREČJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini solarnega panela v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz hidrološke postaje v Podrečju odtujil tam postavljen solarni panel znamke Towards Excellence, tipa ET-M53655WW. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU
Policisti PP Domžale so v Trzinu obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja prometne signalizacije trčil v voznico osebnega avtomobila. V nesreči se je sopotnica v osebnem avtomobilu voznice lahko telesno poškodovala. Vozniku osebnega avtomobila so policisti izdali plačilni nalog.

10. 8. 2017
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca na parkirišču v Moravčah, na tam parkiranem osebnem avtomobilu razbila steklo na zadnjih levih vratih in iz vozila izvršila tatvino dveh nahrbtnikov v katerih je tuja državljanka imela več tehničnih predmetov, osebnih dokumentov in denar. Z dejanjem sta lastnico oškodovala za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 8. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11. 8. 2017
TATVINA MOTORNE ŽAGE IZ DELOVIŠČA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz delovišča v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz delno ograjenega delovišča v Preserjah pri Radomljah odtujil motorno žago znamke Makita, zeleno modre barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA VIRU
Policisti PP Domžale so na Viru obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v voznika osebnega avtomobila. Z reševalnim vozilom je bil voznik osebnega avtomobila odpeljan v UB KC Ljubljana, saj se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval. Voznici osebnega avtomobila so policisti izdali plačilni nalog.

12. 8. 2017
– TATVINA MOTORNIH ŽAG IZ GOSPODARSKEGA POSLOPJA V VELIKEM JELNIKU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini motornih žag iz gospodarskega poslopja v Velikem Jelniku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega gospodarskega poslopja odtujil motorni žagi znamke Husqvarna, tipa 266 SE, rdeče barve in znamke Hurricane, rdeče barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2017
TATVINA KOLESA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška vrstne hiše v Trzinu odtujil tam parkirano, zaklenjeno, žensko gorsko kolo znamke Contesa, tipa Tiki, bele barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2017
PRIJETA OSEBA PRI TATVINI V TRGOVINI NA VIRU IN REALIZACIJA RAZPISOV ISKANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prijeti osebi pri tatvini v trgovini na Viru. gotovljeno je bilo, da je varnostnik na parkirišču trgovine na Viru zadržal osebo, katera je pred tem v trgovini odtujila večje število žiletk za britje v skupni vrednosti 272,43 EUR. Zaradi opisanega bodo policisti zoper osebo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. V postopku z osebo so policisti ugotovili, da je zanjo razpisanih več ukrepov iskanj s strani sodišč Republike Slovenije. Oseba je bila s strani policistov privedena na sodišče v Ljubljano, o postopku z osebo pa so policisti obvestili še ostala sodišča, katera so zanjo razpisala iskanje.

12. 8. 2017
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOBU
Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,14 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

12. 8. 2017
PROMETNA NESREČA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so v Mengšu obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, ter neprilagojene hitrosti trčil v drog javne razsvetljave in elektro omarico. V postopku z voznikom osebnega avtomobila so policisti ugotovili še, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,78 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z
obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

13. 8. 2017
TATVINA KOLESA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz ograjenega igrišča v Trzinu odtujil tam parkirano, odklenjeno, moško, treking kolo znamke Lombardo, Amahtea 200, črne barve. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POOSTREN NADZOR HITROSTI – SPEED
V času med 21. 8. 2017 in 27. 8. 2017 bo potekal evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti (SPEED), na celotnem območju Republike Slovenije, katerega namen je vplivati na vedenja voznikov v vozilih, ter posredno zmanjšati najhujše posledice prometnih nesreč. Policijska postaja Domžale bo na podlagi analiz, kjer prihaja do kršitev in najhujših posledic prometnih nesreč na svojem območju izvajala poostren nadzor na naslednjih cestah in odsekih: Savska cesta v Domžalah, Šaranovičeva cesta na Viru, regionalna cesta I. reda št. 225 na relaciji Mengeš – Kamnik, regionalna cesta II. reda št. 447 med Prevojami in Blagovico, Gorica pri Moravčah, Mengeška cesta v Trzinu, regionalna cesta II. reda št. 447 med Krtino in Moravčami, glavna cesta II. reda št. 104 na relaciji Trzin – Depala vas, Slovenska cesta v Mengšu, regionalna cesta II. reda št. 644 na relaciji Domžale – Kamnik, Homec, Breznikova cesta v Ihanu, Selo pri Ihanu, Bukovčeva cesta na Viru, Rovska cesta na Rovi, Cesta Radomeljske čete v Radomljah, Prešernova cesta v Radomljah, Zaboršt pri Domžalah, Lokalna cesta na Količevem, lokalna cesta na Škrjančevem.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo