Nogometaši Domžal so prvi finalisti Pokala Slovenije

0
2274

V Novem Mestu so še drugič, z enakim rezultatom kot ob Kamniški Bistrici, odpravili Krko in se s skupnim izidom 4:0 prebili v tretji finale pokala v zgodovini kluba. Na Portovalu sta gola dosegla dva Žana. Pod prvega se je podpisal otrok Domžal Žan Žužek, pod drugega pa zvezni igralec Žan Majer, ki je član rumenih že peto sezono. Pokalni prvaki iz leta 2011 bodo tekmeca v finalu dobili danes. Ali bo to še tretjič Maribor ali pa prvič ljubljanska Olimpija, bo znano pozno popoldan. Slednja se bo v Ljudski vrt odpravila s prednostjo 2:1.

Domžalčani so tudi na povratni tekmi pokazali, da so veliko kakovostnejši tekmec od Krke in so brez večjih težav ubranili vlogo izrazitega favorita: “Na igrišču smo se predstavili tako kot smo si želeli. Prikazali smo nekaj uspešnih prehodov v napad, ki si jih želim videti v igri. Fantje so tokrat pokazali vse svoje znanje, kar se konec koncev od njih pričakuje na vsaki tekmi. Iskreno jim čestitam za uvrstitev v finale,” je svoje varovance pohvalil Simon Rožman, ki je znova dodobra premešal začetno enajsterico. V primerjavi s prvo tekmo je zamenjal kar šest igralcev, med tekmo pa je opravil le eno zamenjavo.

10 zuzek kk20170411

Dvomov o prvem finalistu je bilo konec že po pol ure igre, ko je po podaji Jana Repasa v kazenskem prostoru uspešno preigraval Žužek, ki je ob manjši pomoči branilca Miha Drnovška premagal vratarja Darka Marjanovića. Otroka Domžal sta bila med najvidnejšimi posamezniki na igrišču. Žužek, ki je dosegel svoj prvi gol za člansko moštvo rumenih, se je znova izkazal v 54. minuti, ko je z natančno podajo zaposlil Majerja, ki je s svojim drugim golom v letošnjem pokalnem tekmovanju postavil končni izid 2:0: “V določenih segmentih je bila igra zelo dobra. Spremenili smo taktično postavitev, hkrati pa se je v določenih trenutkih v igri pokazala kvaliteta, ki smo jo v preteklih tekmah pogrešali. Vsak dosežen gol nam prinese dodatno samozavest, predvsem pa sem vesel, da nismo prejeli gola, saj mi to veliko pomeni,” je bil po nesrečnem remiju proti Radomljam z odzivom igralcev zadovoljen 34-letni strateg.

Slednji ima v svoji kratki trenerski karieri že izkušnjo s finala slovenskega pokala. V sezoni 2014/2015 je moral s Celjem priznati premoč domačemu Kopru. Tokrat se bo z Domžalami pomeril proti Mariboru ali Olimpiji: ”Ni pomembno, kdo je tekmec v finalu. Svoj cilj smo izpolnili in danes si bomo z veseljem ogledali večni derbi. Nekoč sem prebral citat enega nogometnega delavca iz slovenskega prostora, ki ga zelo spoštujem. Rekel je, da če igraš v finalu, si pomemben. Mislim, da smo si finale zaslužili in hkrati smo tudi zaradi tega pomembni,” je z nasmeškom na obrazu povedal domžalski strateg, ki ga veseli tudi konec ostrega ritma tekem: “Za nami je zahtevno obdobje, v katerem smo morali biti pametni predvsem pri izbiri igralcev. Verjamem, da smo vse dobro izpeljali, vključno z vsebino na igrišču. Žal se nam z rezultatskega vidika v tem spomladanskem delu ni izšlo po naših željah, a sem še vedno prepričan, da smo na pravi poti. Uspešno gremo zastavljenim ciljem nasproti,” ostaja optimističen Rožman.

17 majer kk20170411

Rumeni bodo naslednjo tekmo odigrali na velikonočni ponedeljek ob 18:00, ko bo v Športnem parku gostovalo Krško: “Priti moramo v normalen ritem, nato pa bomo določene segmente v igri poizkušali popraviti. Pred finalom v Kopru imamo še veliko pomembnih tekem, saj tudi v prvenstvu še nismo rekli zadnje besede. Stvari je potrebno ponavljati in o finalu bomo razmišljali šele po zadnji prvenstveni tekmi,” opozarja Rožman, ki se je za konec še enkrat dotaknil finala pokala v Kopru: “Za zdaj imam negativne izkušnje iz finala. Sodelavec iz strokovnega vodstva je nekoč rekel, zakaj bi šli v Rim in ne bi videli papeža,” se je za konec še pošalil nogometni strokovnjak, ki bo svojim varovancem v četrtek namenil dan počitka, med prazničnimi dnevi pa se bodo zavzeto pripravljali na nadaljevanje sezone.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo