Motoristi in kolesarji varno na cesto 2017

0
2869

Leto je hitro naokoli in topli sončni žarki so poleg cvetlic na travnikih zvabili na plano tudi udeležence v prometu, ki jih čez zimo nismo srečevali. Žal je bila za nekatere vožnja tudi usodna, kajti ceste so v teh  dneh med motoristi že terjale svoj smrtni davek.

In ravno zato, da bi zmanjšali možnost prometnih nezgod, povečali varnost skupine, ki spada med najbolj ogrožene skupine v prometu je tudi letos AMD Lukovica v sodelovanju z AMZS, policijo, reševalci in gasilci pripravil akcijo tokrat z imenom Motoristi in kolesarji varno na cesto 2017. Poleg motoristov tokrat dajejo poudarek še varnosti kolesarjem, kajti tudi ti so kot motoristi potrebni novih znanj na začetku sezone. Toplo sonce in lepo vreme, predvsem bližajoči se prazniki in s tem prosti dnevi bodo na naše ceste zvabili številne motoriste in kolesarje.

Vsem njim je namenjeno tokratno srečanje na parkirišču pri Avto Kveder v Lukovici in sicer v četrtek 27. aprila med 9 in 13 uro. Poleg teoretičnega dela se bodo preizkusili tudi v praksi  z vožnjo na poligonu, kjer bodo  z pomočjo inštruktorja policije odpravljali napake pri vožnji. Se seznanili  z nudenjem pomoči ponesrečenim, spoznali delovanje defibrilatorja in se seznanili še z mnogimi podrobnostmi, ki so pomembne za varno vožnjo. Del prireditve je namenjen tudi ostalim obiskovalcem, saj si bodo lahko poleg  gasilske opreme in vozil lahko ogledali še starodobnike oziroma se ozrli nazaj v zgodovino motorjev. V želji, da bi bilo čim manj nesreč v prometu, a ne samo med motoristi in kolesarji, ste vabljeni na tokratno prireditev Motoristi in kolesarji varno na cesto 2017.

djd

IMG_1683 IMG_1759 IMG_1816 IMG_2018 IMG_2163 IMG_2189

 

Oglasno sporočilo