Nogometaši Domžal doživeli najvišji poraz v sezoni

0
1994

Nogometaši Domžal so v 32. kolu Prve lige Telekom Slovenije gostovali na koprski Bonifiki in doživeli najvišji poraz v sezoni. Čeprav so rumeni, predvsem v drugem polčasu, gospodarili na igrišču, so domači z izjemno učinkovito igro slavili s 3:0 in zadali varovancem Simona Rožmana deseti poraz v sezoni. Dvakratni državni prvaki bodo boj za uvrstitev v evropske pokale nadaljevali v soboto ob 20:15 proti ljubljanski Olimpiji.

Strokovno vodstvo tokratnih gostov je bilo po visoki zmagi proti velenjskemu Rudarju primorano v eno zamenjavo v udarni enajsterici. Kaznovanega Zenija Husmanija je na mestu zadnjega zveznega igralca zamenjal izkušeni Rok Elsner. Domžalčani so tekmo odprli zelo slabo in že v 14. minuti zaostajali z 0:2: ”Vstop v tekmo ni bil dober. Prva dva gola smo prejeli iz protinapadov in to v najbolj neprijetnem trenutku. V nadaljevanju smo si nasprotnika podredili in, ko je bil ta najbolj obrambno naravnan, prejeli nespameten gol,” je bil po srečanju razočaran trener Simon Rožman.

V drugem delu igre so Domžalčani zaigrali veliko bolje in si pripravili kopico priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Med drugim so zgrešili enajstmetrovko, nekajkrat pa jim jo je s svojimi odločitvami zagodel tudi sodnik Roman Glažar, ki bi lahko vsaj še dvakrat pokazal na belo točko za goste: ”Z drugim polčasom sem zadovoljen. Imeli smo tudi enajstmetrovko, ki bi lahko povsem obrnila potek tekme. Bilo je še nekaj spornih situacij in posnetki bodo pokazali, kaj se je dejansko dogajalo. Žal pa danes realizacija ni bila na pravi ravni. Ob velikem številu priložnosti nismo zadeli in nismo uspeli prebiti koprskega bunkerja,” je glavni pomanjkljivosti svojega moštva izpostavil 34-letni strateg.

Jan Repas

Domžalčani so doživeli še enega v nizu porazov, ki jih je zelo težko preboleti. V prvi vrsti zato, ker so bili na igrišču veliko boljši tekmec in sta jim točke znova odnesli slaba realizacija ter nezbranost v obrambi: ”Še vedno smo v obdobju nabiranja izkušenj, gradnji identitete ekipe in posameznikov. Malenkosti nas vržejo iz tira in v določenih trenutkih rabimo nekaj časa, da postavimo stvari na svoje mesto. Delamo določene napake, ki se nam ne smejo dogajati in jih želimo izkoreniniti,” se zaveda Rožman, ki po visokemu porazu ne želi povzročati panike: ”Potrebno je dvigniti glave, saj imamo do konca prvenstva še štiri tekme. V tem obdobju zorenja ekipe bomo poizkusili iztisniti največ. Potrebno se bo spočiti in dobro pripraviti na naslednjega nasprotnika. Sem optimističen in verjamem, da bomo do konca vse tekme odigrali na pravi ravni in bili nagrajeni z rezultatom. Danes smo bili dobri,” je pozitivno zaključil domžalski trener, ki ga v soboto ob 20:15 v Stožicah čaka neposredni dvoboj za drugo mesto proti ljubljanski Olimpiji.

Tekst in foto: Grega Krmavnar

Oglasno sporočilo