Štirje člani vpoklicani v reprezentanco Slovenije!

0
1594

Danes je zgodovinski dan za Nogometni klub Domžale. Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec je za kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti vpoklical kar štiri nogometaše rumenih! Drugič bosta v izbrani vrsti Žan Majer in Matija Širok, prvič pa sta bila v A reprezentanco vpoklicana Miha Blažič in Jure Balkovec.

1 majer sirok reprezentanca

Omenjena četverica je bila že pozimi vpoklicana v B-reprezentanco, ki se je na prijateljskih tekmah pomerila s Savdsko Arabijo in Finsko. Širok in Majer sta pozneje dobila vpoklic tudi v A-reprezentanco za tekmo s Škotsko, čeprav je slednji vadbeno bazo na Brdu zaradi lažje poškodbe zapustil že po nekaj dnevih. Tokrat pa bodo prvič v zgodovini v najboljši slovenski ekipi kar štirje člani Nogometnega kluba Domžale, ki ima tako tudi največ reprezentantov Slovenije med vsemi klubi: “Izjemno sem vesel prvega vpoklica. To je velika čast in hkrati tudi motivacija za trdo delo v prihodnosti. Z veseljem bom zastopal slovenske barve,” je bil vpoklica vesel Balkovec, ki je član Nogometnega kluba Domžale že od kadetske ekipe in je bil tudi del vseh mlajših reprezentanc Slovenije.

24 balkovec mb20170422

Nogometaši slovenske reprezentance se bodo na Brdu pri Kranju zbrali le dan po finalni tekmi Pokala Slovenije med Domžalami in ljubljansko Olimpijo. 1. junija se bo na Brdo tako odpravil tudi branilec Blažič, ki je v tekoči sezoni nezamenljiv član udarne enajsterice dvakratnih državnih prvakov: “Sem izjemno vesel in počaščen. Cilj vsakega nogometaša je, da nekoč zaigra za svojo reprezentanco. Vpoklic štirih članov Domžal dokazuje, da smo kvaliteten klub, ki odlično razvija nogometaše. Prav vsi so zaslužni za naš vpoklic, od ljudi v pisarnah, do strokovnega vodstva in soigralcev. V Domžalah se dela zelo dobro in vsi se zavedamo tega,” je klubski ustroj pohvalil Koprčan. Tekma med Slovenijo in Malto bo 10. junija v ljubljanskih Stožicah.

14 blazic go20170517

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Žiga Zupan

Oglasno sporočilo