Dobrodelni tek »Tečem, da pomagam«

0
2999

V Arboretumu Volčji Potok se je dopoldan odvijal vseslovenski dobrodelni tek »Tečem, da pomagam«. Dogodka se je v imenu Občine Kamnik udeležil tudi podžupan Matej Slapar skupaj z župani, podžupanjo in podžupanom sosednjih občin.

Vseslovenski dobrodelni tek »Tečem, da pomagam« je akcija v organizaciji večine slovenskih Lions klubov, ki so se ji pridružili tudi člani Lions kluba Kamnik, ki je današnji dobrodelni dogodek pripravil skupaj z Lions klubom Domžale.

50 odstotkov zbranih sredstev bodo organizatorji namenili za skupno donacijo Zveze Lions klubov Slovenije, distrikta 129 za pomoč Zavodu za slepo in slabovidno mladino, in sicer za projekt »Zgodnja obravnava slepih in slabovidnih«, druga polovica sredstev pa bo v celoti namenjena socialno ogroženim, gibalno oviranim, slepim in slabovidnim otrokom in mladim z območja občin Kamnik, Mengeš, Komenda, Trzin in Domžale. Tekmovalke in tekmovalci so se danes pomerili na 5- in 10-kilometrski razdalji in prav vsi so bili zmagovalci, saj so tekli z namenom, da pomagajo.

Da je dobrodelnost v današnjih časih izrednega pomena, je med drugim v imenu Občine Kamnik poudaril podžupan Matej Slapar in tekmovalcem zaželel uspešno pot z zahvalo, da pomagajo sočloveku.

Po zaključku dobrodelnega teka je bila organizirana hoja s prevezo čez oči, v kateri so se pomerili župani, podžupanja in podžupana ter tako svet slepote in slabovidnosti izkusili na svojevrsten način, z izključitvijo senzornih zaznav pa začutili in morda tudi na ta način bolje razumeli ovire, s katerimi se vsakodnevno srečujejo slepi in slabovidni.

Dogajanje v Arboretumu so popestrile kamniške mažoretke in godba iz Domžal.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo