Rekordna udeležba likovnikov na »Sprehodu ob Pšati«

0
2038

Sončna sobota 17. junija 2017 je obetala lep dan. Tega smo se veselili člani Likovnega društva Mengeš, ki smo pripravili tradicionalno spomladansko galerijo na prostem »SPREHOD OB PŠATI« in nanjo povabili številne likovnike iz različnih krajev Slovenije. Galerija je bila postavljena od 10. do 16.ure.

Pod cvetočimi in dišečimi lipami v Staretovem drevoredu v Mengšu, skrito pred vročim junijskim soncem, je razstavljalo 26 likovnikov in na 36 stojalih  na ogled postavilo 126  likovnih del. Gostili smo likovne ustvarjalce iz Kamnika – med njimi tudi umetnica iz Kitajske, Radomelj, Trzina, Ljubljane, Litije, Trbovelj in Kisovca.

Številni obiskovalci galerije in mimoidoči so občudovali široko paleto raznih motivov in tehnik, opazovali ustvarjalce pri delu in se z njimi tudi družili. Še posebno razveseljivo je bilo opazovati otroke, ki so hodili od stojala do stojala in občudovali razstavljena dela, starši pa so jim razlagali slike.  In ni jih bilo malo na sprehodu skozi park… Torej se ni bati za zanimanje za ljubiteljsko kulturo pri najmlajših…

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglasno sporočilo