Kronika Policijske postaje Kamnik (od 12.6. do 18.6.2017)

0
3452

12.06.2017
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Patrulja PP Kamnik je bila napotena pred podjetje v Kamniku, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani voznik z neznanim vozilom med 10.6.2017 in 12.6.2017 trčil v stoječi hidrant in panelno ograjo. Mat. škoda, ki je pri tem nastala je okoli 600 evrov.

TATVINA KOLESA PRED BAZENOM V KAMNIKU
Na policijski postaji se je zglasil oškodovanec in povedal, da je bilo njegovemu sinu, dne 11.6.2017 med 15:00 in 18:00, odtujeno gorsko kolo, temno-sive barve, z modro-belimi vzorci, pred letnim bazenom na Maistrovi ulici v Kamniku. Policisti zbirajo obvestila in spišejo kazensko ovadbo.

13.06.2017
SPOR MED SOSEDAMA
Patrulja je bila poslana k stanovanjski hiši v okolici Kamnika, od koder je klicala občanka in prijavila, da jo je soseda, s katero mejita z vrtički, žalila in jo verbalno napadla. Prijaviteljica je prav tako povedala, da ji je soseda grozila, ter da ji bo zastrupila vrt in solato zato se je počutila prestrašeno in vznemirjeno. Policisti bodo kršiteljici izdali globo za prekršek.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V OKOLICI KAMNIKA
Občan se je zglasil na PP Kamnik in prijavil, da mu je neznanec v soboto, 10. 6. 2017 med 21.00 in 22.30 uro vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zgoraj omenjenem času na vzvod vlomil stranska vrata v stanovanjsko hišo, nato pa je pregledal nekaj predalov v prostorih, vendar ni ničesar odtujil. Z dejanjem je nastala materialna škoda v višini okoli 100 EUR. Policisti zberejo obvestila in napišejo kazensko ovadbo.

14.06.2017
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V KERŠMANČEVEM PARKU
Na PP se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino mobilnega telefona v Kršmančevem parku 14.6.2017 okoli 16:40 ure. Policisti so sprejeli predlog za pregon, sledi kazenska ovadba, mat. škoda 100 eur.

15.06.2017
PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI V KAMNIKU
Na PP se je zglasila občanka in povedala, da je imela dne 12. 6. 2017, med 15.50 in 16.00, svoje osebno vozilo parkirano v bočnem parkirnem boksu na Ljubljanski cesti. V tem času pa je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v desni bočni del vozila, ga poškodoval, nato pa s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil podatke. Nastala škoda v višini cca. 1.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

GLASNI GOSTJE V LOKALU V KAMNIKU
OKC je napotil patruljo na mestno ulico v Kamniku, od koder je klical anonimni prijavitelj, da so gostje lokala glasni in mečejo petarde. Ob prihodu na kraj je bil gost. lokal odprt, v njem gostov ni bilo več. Opravljen je bil razgovor z najemnico gostinskega lokala, ki pove da so gostje lokal ravno zapustili in ga zapira. Glede na to, da ima lokal dovoljenje za obratovanje do 22:00, je bilo najemnici obrazloženo, da bodo obveščene pristojne inšpekcijske službe zaradi prekoračitve obratovalnega časa.

16.06.2017
ZLORABA PLAČILNE KARTICE PREKO SPLETA
Na PP se je zglasil oškodovanec in na zapisnik podal prijavo zlorabe bančne kartice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 6.6.2017 na internetu na spletni strani izvršil plačilo v višini 519,92 USD. Sprejet zapisnik in sledi kazenska ovadba.

VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Patrulja PP Kamnik je pri kontroli prometa v Kamniku zaustavila voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik vozi vozilo brez vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil b kategorije. V skladu z zakonom je bilo vozilo zaseženo in odpeljano s pogodbeno avtovleko v hrambo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

17.06.2017
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja PP Kamnik je imela v okolici Kamnik v postopku voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je omenjeni kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, in je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1,54 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PROMETNA NESREČA NA KOVINARSKI CESTI
OKC je poslal patruljo na Kovinarsko cesto od koder je klicala občanka in prijavila prometno nesrečo s pobegom. Na kraju je bilo z zbranimi obvestili ugotovljeno, da ne gre za prometno nesrečo s pobegom, saj je kršitelj ob oplaženju ustavil vozilo in govoril s fantom oškodovanke, ter se nato odpeljal. Ugotovljeno, da je parkirala svoj osebni avtomobil na parkirišču izven označenih parkirnih boksev, povzorčitelj pa je nato, ko je speljeval vzvratno s svojim vozilom in trčil v zadnji levi del odbijača. Skupna materialna škoda znaša cca 80EUR.

18.06.2017
PROMETNA NESREČA NA ULICI V KAMNIKU
OKC je napotil patruljo na Klavčičevo ulico, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je patrulja ugotovila, da je voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega prenika z trčil v osebni avtomobil, s katerim je mimo pripeljal oškodovanec. Nastala je materialna škoda za cca. 500 €. Povzročitelju je bil na kraju izdan PLN.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo