Aktualne investicije v občini Domžale

0
2461

Ena največjih investicij letošnjega šolskega leta je zagotovo gradnja Podružnične osnovne šole v Ihanu, katere gradnjo smo pričeli v septembru 2016.

Nova šola bo otrokom olajšala pot v šolo, saj se jim tako ne bo več potrebno voziti v matično Osnovno šolo Domžale, ta pa bo pridobila nekaj prostora in se tako za nekaj časa izognila prostorski stiski. Zaključek gradnje, ki jo izvajata podjetji AS Primus d.o.o. in Riko d.o.o. se predvideva do konca poletnih počitnic. Z novim šolskim letom 2017/2018 pa bo šola odprla svoja vrata. Dela potekajo po predvidenem načrtu in v okviru začrtanega terminskega plana. V Ihanu je zrasel nov prizidek s šolsko in javno knjižnico ter zunanjim igriščem. Trenutno se izvajajo obrtniška dela ter končuje zunanja ureditev. Obnovljena je Šolska ulica, ki pelje mimo šole in zgrajeno avtobusno postajališče. Za potrebe delovanja šole je bila v bližini postavljena tudi nova transformatorska postaja TP Ihan šola in srednje napetostna povezava iz TP Ihan center.
Poleg tega je bila v središču Domžal izvedena energetska sanacija Osnovne šole Venclja Perka, v Preserjah pri Radomljah smo pričeli z deli za širitev Osnovne šole Preserje pri Radomljah in obnovo ter razširitev obstoječe kuhinje. Med poletnimi počitnicami bomo v Dobu obnovili notranjost telovadnice v Osnovni šoli Dob.
Z deli nadaljujemo na Županičevi ulici v Domžalah, kjer bo obnovljeno vodovodno omrežje in izvedena točkovna sanacija kanalizacijskega omrežja ter izvedena rekonstrukcija ceste. Dela bodo potekala predvidoma do konca julija 2017. Svojo končno podobo dobivata tudi mlinarska brv v Radomljah in nov Dom krajanov – gasilski dom na Studencu.
Na območju športnega parka ob Robovi ulici na Viru je zrasel kolesarski poligon »pumptrack«, ki bo popestril ponudbo rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici in našim najmlajšim kot tudi izkušenim posameznikom ponudil novo obliko sprostitve na prostem. Kolesarji boste lahko na poligonu izboljšali koordinacijo gibanja na kolesu, pridobili na kondiciji in se hkrati še zabavali. Poligon bo ločen na dve enoti: na otroški in napredni poligon z namenom, da se otroci in izkušeni uporabniki med seboj ne motijo. Poleg tega bo v sklopu investicije urejena tudi ureditev okolice: dostopno pot, naravno pot in urbano opremo. V neposredni bližini kolesarskega poligona bomo postavili tudi ograjeni pasji park, in tako uredili primeren prostor, kjer bodo lahko lastniki spustili svoje pse, da se prosto gibljejo.
 
Ureditev travnatega igrišča na domžalskem nogometnem stadionu je končana. V prvi vrsti sledi negovanje in prvo vzdrževanje zelenice, ki obsega redno zalivanje, košnjo in utrjevanje, peskanje, luknjanje in gnojenje igrišča z ustreznimi sredstvi. Nadaljujemo pa tudi z ureditvijo atletske steze.
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek
Oglasno sporočilo