Proga tekačev na evropskem prvenstvu je v polnih pripravah

0
2112

Številna ekipa prostovoljcev je že pripravila progo za nastop, pripravljajo se tudi druga prizorišča. Danes in jutri dopoldan bodo na progi številni tekači, ki si bodo ogledovali progo sobotne tekme.

Proga Stranje-sv. Primož-Mala planina – Gradišče se je že pred šestimi leti tekmovalcem vtisnila v spomin kot ena najlepših in najbolj slikovitih, edinstveno Veliko planino bomo ponovno častno ponesli v svet.

Start teka članov-reprezentantov bo v Eko Resortu. Proga bo vodila mimo cerkvice Sv. Primoža in Pasjih pečin do Male planine ter cilja na Gradišču na Veliki planini (12km-1200m višinske razlike). Glede na različne kategorije bosta še dva starta na isti progi, in sicer za članice in mladince na sv. Primožu ter za mladinke na Kisovcu. Na tej progi bo tudi start tekačev na open race tekmi. Tekma, vredna spoštovanja. Teči na progi evropskega prvenstva, ki jo organizira tvoj klub je posebna čast, ali pa preprosto dokažeš, da spoštuješ velik trud organizatorja.

Mira Papež

OBVESTILO!

Obveščamo vse ljubitelje Sv. Primoža, Velike planine in ostale obiskovalce, da bo

v soboto, 8.7.2017, na teh poteh potekalo EVROPSKO PRVENSTVO V GORSKIH TEKIH.

Ker proga teka do Prelesja poteka po cesti, bo ta dan dopoldne veljala POPOLNA ZAPORA CESTE IZ STAHOVICE PROTI SV. PRIMOŽU, zato dostop z avtomobili na to območje NE BO MOŽEN.

Seveda bomo zelo veseli, če si boste tekmovanje ogledali in spodbujali najboljše evropske gorske tekače, vendar vas naprošamo, da na dan tekmovanja svoje vozilo pustite na parkiriščih v okolici Calcita oz. na mestih, kamor vas bodo usmerili redarji. Prosimo vas, da tudi ob progi upoštevate navodila redarjev in ne ovirate tekmovalcev. Psi naj bodo ta dan resnično na vrvici.

Na ta način boste prispevali zelo pomemben, če ne kar najpomembnejši delež v prizadevanjih organizatorja (Klub gorskih tekačev Papež), da bi evropsko prvenstvo kar najbolje uspelo.

Hvala za razumevanje in nasvidenje 8.7.2017, ko bomo skupaj spodbujali najboljše evropske gorske tekače.

Urnik tekmovanja (8.7. 2017):
7.30     –           start Open race tekme (relacija Eco Resort – Velika planina)

SVETOVNO PRVENSTVO
10.00   –           start mladink (Kisovec) in mladincev (kmetija na Prelesju)
10.45   –           start članic (kmetija na Prelesju)
11.15   –           start članov (Eco Resort)
18.00   –           podelitev priznanj in zaključek tekmovanja (Eco Resort)

____________________________________________________________________

Informacije za navijače, spremljevalce in obiskovalce 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino

spremljevalci in obiskovalci prireditev in tekem 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino

začenja se 16. evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino. Veseli bomo, če se boste spremljevalnih dogodkov in tekmovanj v čim večjem številu udeležili tudi sami, da pa bi vse skupaj potekalo čim bolj nemoteno in varno, pa vas želimo seznaniti z nekaterimi podrobnostmi in koristnimi informacijami.

Slovesno odprtje EP na Stadionu prijateljstva v Mekinjah

V petek, 7. 7. 2017, bo ob 18.00 na Stadionu prijateljstva v Mekinjah slovesno odprtje evropskega prvenstva z mimohodom reprezentanc.

 Vabimo vas, da na dogodek pridete peš oziroma parkirate kje v bližnji okoli na javnih parkiriščih v Kamniku ali pri Kulturnem domu Kamnik, kajti ob samem stadionu bo parkiranje omejeno ali celo nemogoče.

Ogled sobotnih tekem

V soboto, 8. 7. 2017, vas v dopoldanskem času vljudno in v čim večjem številu na starte posameznih tekov po kategorijah, ki se bodo zvrstili po sledečem vrstnem redu:

  • ob 7.30:  start Open race v Eko resortu
  • ob 10.00 start mladink na Kisovcu
  • ob 10.00: start mladincev pri Prelesnikovi domačiji – Prelesje pod sv. Primožem
  • ob 11.15: start člani v Eko resortuSeveda ste vabljeni, da tekače spodbujate tudi ob progi, obenem pa vas prosimo, da na celotni trasi proge dosledno upoštevate navodila redarjev in varnostnikov, v času tekmovanja pa predvsem na noben način ne ovirate tekačev pri teku.Vožnja z nihalkoDostopi prek Kranjskega rakaZapore cestPredvideni sta dve kratkotrajni cestni zapori v trajanju kakih 15. minut, in sicer od 7.30 do 7.45 ter med 11.15 do 11.30. V soboto, 8. 7. 2017,  pa ste ob 18. uri vljudno vabljeni na zaključno prireditev ter svečano razglasitev in podelitev medalj najboljšim tekačem, ki bo potekala v Eko resortu pod Veliko planino.Želimo si, da dan mine brez nevšečnosti, v zadovoljstvo tekačev, vas navijačev in spremljevalcev ter organizatorjev prireditve, zato vas še enkrat lepo prosimo, da ob progi in prizoriščih upoštevate navodila redarjev in varnostnikov.
  • Svečana razglasitev rezultatov in podelitev medalj v Eko resortu
  • Prosimo upoštevajte, da bo glavna cesta Godič – Stahovica, od Eko resorta do križišča v Kamniško Bistrico v Stahovici, v času startov Open race in članov zaprta.
  • Na Veliko planino lahko pridete tudi z avtom preko Kranjskega raka ter parkirate na urejenih parkiriščih, nato pa se peš povzpnete na vrh Velike planine.
  • Nihalka bo na Veliko planino za obiskovalce vozila po običajnem voznem redu oz. bo za potrebe prevoza spremljevalnih ekip, novinarjev in organizatorjev tekmovanja začela z obratovanjem že prej. Naj pa vas ob tem opozorimo, da bodo imeli akreditirani obiskovalci (člani reprezentanc, novinarji, organizatorji…) pri vstopu in vožnji z nihalko ter sedežnico prednost pred obiskovalci, zato vam priporočamo, da se na Veliko planino odpravite dovolj zgodaj.
  • Cesta od Stahovice proti Svetemu Primožu bo v času tekmovanja zaprta za ves promet, parkiranje ob omenjeni cesti pa ne bo mogoče oz. dovoljeno, zato vam svetujemo, da pridete pravočasno, svoja vozila pa parkirate v Stahovici oz. njeni bližnji okolici.
  • Spremljanje tekem in navijanje ob progi
Oglasno sporočilo