V igri so še rezerve

0
1978

Nogometaši Domžal so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije osvojili prvi komplet treh točk na gostovanjih. Rumeni so se v nedeljo odpravili v Dravograd, kjer so se pomerili z novincem Ankaranom. Strokovno vodstvo se je v primerjavi s tekmo v Freiburgu odločilo za pet sprememb v udarni enajsterici. Znova so priložnost dobili mlajši, med katerimi je bilo kar pet igralcev, ki so bili vzgojeni v Mladinskem nogometnem centru Nogometnega kluba Domžale.

Slovenski pokalni prvaki so zelo slabo krenili v tekmo, saj so se že v četrti minuti znašli v zaostanku. Vratarja Dejana Milića je z natančnim strelom premagal Mihovil Klapan: “Uvod v tekmo ni bil dober in je bil daleč od tistega, kar smo si želeli. V nadaljevanju pa je naša ‘mašina’ začela mleti,” se je slikovito izrazil trener Simon Rožman. Njegovi varovanci so po dvajsetih minutah prvega polčasa popolnoma zagospodarili na igrišču. Premoč so prvič kronali v 39. minuti, ko je hitronogi Lovro Bizjak dosegel svoj prvi gol v rumenem dresu. Za preobrat je vsega 92 sekund po odmoru in vstopu v igro poskrbel Luka Volarič, končni izid 3:1 za Domžalčane pa je v 62. minuti postavil otrok Nogometnega kluba Domžale Jan Repas. Slednjemu je pri golu pomagal član mladinske ekipe Adam Gnezda Čerin, ki je še drugič zapored v najmočnejši slovenski ligi odigral vseh 90 minut.

12 repas an20170730

“Znova so priložnost dobili mlajši igralci, ki so jo dobro izkoristili. Seveda so poleg njih v ekipi tudi izkušeni igralci, kar je povsem normalno. Na igrišču smo videti dobro, ostajajo pa še stvari, ki jih je potrebno popraviti. Bili smo dominantni in zasluženo smo zmagali,” je bil zadovoljen 34-letni Štorčan, ki se še naprej poslužuje številnih rotacij: “Ritem tekem je hud. Že peti teden zapored igramo dve tekmi na teden. Rotacije delamo zaradi zdravja igralcev, saj nočemo biti nespametni in tvegati poškodb. Mladi igralci kažejo vse svoje kvalitete, tako na tekmah kot tudi na treningih. Popolnoma jim zaupam in na njih je, da to s pridom izkoristijo. Skrbi ni, pot je prava. V igri so še rezerve, a imamo še dovolj časa, da v nadaljevanju sezone to popravimo.”

27 gnezda cerin an20170730

Rumeni so na uvodnih treh tekmah državnega prvenstva zbrali šest točk. Spodletelo jim je le na prvi tekmi proti Rudarju iz Velenja, ko je bil poraz posledica utrujajočega potovanja z Islandije: “S točkami se ne obremenjujemo. Naš edini cilj je, da na igrišču igramo tako kot si želimo. Pomembno je, da se fantje zavedajo, kakšni želimo biti. Ukvarjamo se le s tem. Super je, da smo za svoje delo nagrajeni v obliki točk, saj smo nenazadnje tudi tekmovalni. Stvari tečejo po zastavljenem načrtu,” pojasnjuje Rožman.

Domžalčani morajo hitro pozabiti na zmago proti novopečenemu prvoligašu, saj jih že v četrtek čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Freiburgu. Aktualni slovenski pokalni prvaki se bodo s članom elitne nemške Bundeslige pomerili ob 21:05 v ljubljanskih Stožicah: “Hitro moramo misli preklopiti na novo tekmo. Treba se je spočiti in najti enajst fantov, ki bodo ‘trgali’ na igrišču,” je o prihajajočem spektaklu povedal domžalski strateg, ki si želi glasne podpore s tribun: “To je za nas tekma leta. Rad bi, da navijači, podporniki in ljubitelji nogometa pridejo spodbujati fante, ki si to zagotovo zaslužijo. Z iskreno željo, borbenostjo in bučno podporo nas lahko ponese v senzacijo. Vemo, kdo je nasprotnik in vse sile smo usmerili v to, da nadaljujemo svojo evropsko pot,” je zaključil Rožman.

51 milic an20170730

Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in na www.eventim.si. Cena za odrasle je v predprodaji 15 evrov, za otroke do vključno 14. leta starosti pa 5 evrov. Na dan tekme bo cena vstopnic 20 evrov za odrasle in 10 evrov za otroke.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Žiga Zupan
Video: Sead Rošić

Oglasno sporočilo