S pomlajeno zasedbo remizirali proti Gorici

0
1916

Za domžalsko zasedbo je obračun 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Pred približno 800 gledalci se je srečanje z Gorico v Športnem parku Domžale končalo z rezultatom 1:1. Domžalčani so tako osvojili sedmo letošnjo točko, s čimer se še naprej nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Včerajšnji dvoboj z novogoriško zasedbo so nekoliko bolje začeli varovanci Simona Rožmana, ki so sicer odigrali v precej okrnjeni zasedbi. Precej nogometašev je namreč manjkalo zaradi poškodb, v primerjavi s tekmo s Freiburgom pa je srečanje začelo kar sedem novincev. Domači nogometaši so sicer prvič zapretili že v sedmi minuti. Tedaj je z leve strani prosti strel izvajal Jan Repas, njegovo namero pa je preprečil gostujoči vratar Grega Sorčan. Nekaj trenutkov kasneje so prvič poizkusili tudi gostje, dobro pa je posredoval domžalski debitant Faruk Gačan. Nova domžalska priložnost je prišla v 29. minuti, ko je s kota podal Petar Franjić. V kazenskem prostoru je bil najvišji Matija Rom, ki je poizkusil z glavo, a je njegov strel ubranil Sorčan. Ob koncu 33. minute se je izkazal tudi domžalski kapetan Dejan Milić, ki je odlično posredoval po akciji gostujočega napadalca Josepha Edafeja. Do konca polčasa smo nato videli še nekaj priložnosti, najnevarnejšo akcijo v prvem delu pa sta v 43. minuti pripravila Rom in Adam Gnezda Čerin, a je strel slednjega žal končal le nekaj centimetrov mimo desne vratnice Gorice.

5 gnezda cerin go20170806

V drugem delu so nekoliko odločneje začeli gostje, ki so že v 52. minuti uspeli priti do vodilnega zadetka. Po podaji s kota je z razdalje meril Uroš Celcer, Milić je žogo izbil, a je do nje prišel Edafe, ki je Gorico povedel v vodstvo. Domžalskega moštva zaostanek ni zmedel, saj so rumeni vnovič zapretili že dve minuti kasneje. Znova je bil osrednji akter mladi Gnezda Čerin, ki je z roba kazenskega prostora močno poizkusil z desnico, tudi tokrat pa je meril za nekaj centimetrov mimo gostujočega gola. Je pa zato za veselje na domžalskih tribunah v 59. minuti poskrbel Franjić, ki je s svojim četrtim letošnjim zadetkom izenačil izid. Akcijo je sicer odlično začel Rom, še en produkt domžalske nogometne šole, ki je lepo prodrl po desni, podal v kazenski prostor, kjer je po spretnem obratu Franjić žogo poslal v levi spodnji kot Sorčana. Izenačujoči zadetek je domžalski zasedbi vlil dodatnih moči, saj je sledilo še kar nekaj lepih priložnosti. Izpostaviti velja akcijo iz 71. minute, ko je po prodoru do strela prišel Lovro Bizjak, ki je ob svoji nameri zadel Sorčana, žoga se je odbila do Zenija Husmanija, znova pa je morebiten zadetek preprečil gostujoči branilec Celcer, ki je njegov strel preusmeril v kot. Nekaj trenutkov kasneje se je z lepo obrambo izkazal tudi Milić, ki je zaustavil poizkus Edafeja. V zadnjih minutah tekme so nato sledile še priložnosti Bizjaka, ki je zapretil dvakrat, in Repasa, žal pa se novogoriška mreža ni več zatresla.

Z doseženim na včerajšnji tekmi smo lahko zadovoljni. Žal je tokratno sestavo ekipe narekovalo zdravstveno stanje, zaradi težav in utrujenosti pa je bilo tekmo primorano izpustiti kar nekaj nogometašev. Menim, da je remi proti aktualnemu podprvaku uspeh, sploh ob dejstvu, da smo se tekmecu zoperstavili z izjemno mlado zasedbo, v kateri je bilo znova precej nogometašev iz naše nogometne šole. Vsekakor je to pot, ki ji želimo slediti,“ je po srečanju dejal domžalski strateg Simon Rožman, ki je moral včerajšnjo enajsterico sestaviti kar brez sedmerice nogometašev, ki so začeli evropski obračun proti Freiburgu, zaradi poškodb pa so bili odsotni bili tudi Matjašič, Šipek in Kombi. Za moštvom je namreč izredno naporen ritem – v 30 dneh so Domžalčani odigrali kar devet obračunov.

11 franjic go20170806

“Serija tekem razumljivo terja svoj davek, precej nogometašev je bilo včeraj odsotnih, težave so imeli tudi Firer, Klemenčič in Bizjak, predčasno je obračun končal še Vetrih. Vseeno pa bi poudaril, da so priložnost znova dobro izkoristili mladi nogometaši. Zagotovo smo lahko zadovoljni, da smo s to izjemno mlado ekipo povsem konkurirali aktualnemu podprvaku,“ je še dodal Rožman.

Svoj četrti letošnji zadetek je včeraj dosegel Petar Franjić: “Prvi polčas ni bil najboljši, saj nismo povsem izpolnjevali zadanih navodil. Na srečo smo nato bolje zaigrali v drugem delu, a žal hitro prejeli zadetek. Vseeno nam je uspela dobra reakcija, kmalu smo izenačili, nato pa si pripravili še precej priložnosti. Menim, da smo lahko dokaj zadovoljni z doseženim, sploh ob dejstvu, da smo igrali v precej pomlajeni zasedbi,“ je o tekmi povedal trenutno drugi strelec slovenskega prvenstva.

Domžalčane naslednja obveznost čaka že v petek ob 20:20, ko bodo v derbiju 5. kroga gostovali v mariborskem Ljudskem vrtu.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo