Jan Repas odhaja v Francijo, z Domžalami!

0
1973

Izjemne predstave članskega moštva Nogometnega kluba Domžale še vedno močno odmevajo v slovenski in tudi francoski nogometni javnosti. Med nogometaši rumenih se je v zadnjih dneh v središču pozornosti znašel Jan Repas, ki je na pragu velikega prestopa v francoski Caen. 20-letni otrok Domžal se bo, ob eni najvišjih odškodnin v zgodovini slovenskih pokalnih prvakov, za naslednja štiri leta preselil v Normandijo, toda članu francoskega prvoligaša se bo pridružil šele po povratni tekmi med Olympiqueom iz Marseilla in Domžalami.

”Danes lahko tudi mi z velikim veseljem potrdimo, da bo Jan Repas svojo kariero nadaljeval v Franciji pri Caenu. Veselje je še toliko večje, ker se nam je uspelo dogovoriti, da Jan ostaja z nami do petka in bo tako lahko pomagal ekipi na povratni tekmi v Marseillu,” je bil nad doseženim dogovorom zadovoljen športni direktor Matej Oražem, ki je še dodal: ”Odlog pri potrditvi prestopa je bil posledica dogovora klubov, da bo Jan prišel že v ponedeljek, a je bila Janova velika želja, da z nami zapre poglavje kvalifikacij za evropsko ligo. S to prošnjo smo se obrnili na francoski klub in slednji nam jo je ugodil, za kar se jim v svojem in Janovem imenu iskreno zahvaljujem. Pogovori so bili kar dolgi in naporni za vse strani, a smo bili vsi izjemno korektni in razumevajoči, kar je privedlo do najboljšega možnega razpleta situacije.”

V Nogometnem klubu Domžale so morebitnim snubcem za svojega biserja postavili zelo visoko ceno in francoski Caen je bil tisti, ki je s svojo finančno ponudbo in hkrati tudi zgodbo, ki Janu zagotavlja vse potrebne pogoje za uspešen razvoj kariere, prepričal dvakratne slovenske prvake, da svojo desetico spustijo v novo, nogometno veliko bolj razvito okolje: ”Odškodnina je visoka, višja od milijona evrov. Sicer so razlike v detajlih, a v tem primeru gre za dogovor, ki je zelo podoben in primerljiv s prestopoma Daliborja Stevanovića in Branka Ilića v Španijo ter se tako uvršča v sam vrh lestvice največjih klubskih prestopov v zgodovini. Še večje priznanje za naš klub pa je ta prestop zaradi dejstva, da je Jan član NK Domžale že od svojega 7. leta starosti.”

20170811 Maribor Domzale Repas

Jan Repas je celotno svojo nogometno pot prehodil v Nogometnem klubu Domžale. Ob dobrem delu, odlični strokovni podpori v vseh mlajših selekcijah in nespornem talentu je vsestranski zvezni igralec postopoma napredoval do članskega moštva, v vmesnem času pa beležil številne uspehe z različnimi starostnimi kategorijami Nogometnega kluba Domžale. Še za časa mladinskega staža je v dresu prve ekipe odigral devet tekem in dosegel en gol. Že v svoji prvi polni članski sezoni se je nemudoma prebil v udarno enajsterico in odigral 41 tekem ter dosegel štiri gole, svoje predstave pa je začinil tudi s številnimi zaključnimi podajami. Tudi v letošnji sezoni je Repas nadaljeval z odličnimi predstavami, saj je na petih evropskih tekmah dosegel dva gola, v prvenstvu pa je na štirih dodal še enega: ”Jan je dokaz da so lahko domači igralci izjemno uspešni na članski ravni v Sloveniji, obenem pa so najboljši promocijski material in izvozni artikel. Čestitke gredo vsem trenerjem, ni jih malo, ki so v karieri sodelovali z Janom, ter vsem klubskim delavcem, ki so omogočili njegov razvoj. Vsi ga bomo z veseljem in ponosom spremljali, ko se bo boril z Neymarjem, Cavanijem, Verrattijem in ostalimi super zvezdniki francoskega prvenstva,” je zaključil Oražem.

Jan Repas bo zadnjič del ekipe rumenih v Športnem parku Domžale na nedeljski tekmi proti Aluminiju. Ob tej priložnosti v Nogometnem klubu Domžale pripravljamo kratko slovesnost in vse navijače ter privržence domžalskega nogometa vabimo, da pridete na stadion, kjer se bomo skupaj poslovili od enega najbolj prepoznavnih članov rumene družine. Vstop na stadion je prost.

Oglasno sporočilo