Ana Milović: Imamo močno ekipo; ŽNK Radomlje

0
1865

Prva septembrska sobota prinaša tudi prvo tekmo ekipe U17 v novem državnem prvenstvu. Pred tekmo z ekipo Cerkelj smo se pogovarjali z Ano Milović, ki je prejšnjo sezono osvojila naslov najboljše strelke v kategoriji kadetinj.

Šestnajstletna  Ana je v pretekli sezoni dosegla kar 41 golov na šestnajstih tekmah za svojo ekipo. V lanski sezoni je kadetinje ŽNK Radomelj vodil Peter Kristan, ki je sredi sezone prevzel tudi vodenje članske ekipe. Julija pa so dekleta dobile novega trenerja, vodil jih bo Gregor Mohar. Kot pravi Ana, so dekleta zadovoljna z novim trenerjem: “Z novim trenerjem se dobro razumemo. Treningi so dobri in že komaj čakamo na začetek sezone. Čuti se svežino v ekipi, odnosi med igralkami so dobri, še celo boljši kot lansko sezono. Mislim, da imamo močno ekipo in da lahko na koncu tudi osvojimo prvenstvo.”

Prva tekma nove sezone jih čaka že v soboto, ko se bodo na domačem igrišču ob 16.30 pomerile z ekipo ŽNK Cerklje. “Vse že komaj čakamo to prvo tekmo. Kondicijsko in taktično smo dobro pripravljene, prva tekma proti Cerkljam pa bo dober pokazatelj, kaj vse smo storile v tem pripravljalnem obdobju.”

Seveda nismo mogli niti mimo vprašanja o osebnih ciljih za novo sezono, saj Ana navsezadnje tudi brani naslov najboljše strelke. Sicer si želi zabiti čim več zadetkov, a na prvo mesto postavlja uspeh ekipe: “Najpomembneje je, da bomo kot ekipa čim uspešnejše. Upam, da bom čim bolj pripomogla k skupnemu uspehu.”

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo