S tremi točkami iz Ajdovščine

0
1947

Članice so v nedeljo odigrale drugo tekmo letošnjega ženskega nogometnega prvenstva, v Ajdovščini so gostovale pri tamkajšnji istoimenski ekipi. Po zmagi nad Fužinarjem (9-0) so zabeležile še drugo zmago, tokrat so Ajdovščino odpravile s 6-0.

Radomljanke so takoj po uvodnem žvižgu sodnika Matea Tozana prevzele pobudo na igrišču. Povedle so v deseti minuti, potem ko je najprej sprožila Katarina Gadnik, vratarka Alenka Bric je njen strel odbila, a le do Zale Kuštrin, ki je žogo nato poslala v domačo mrežo. Osem minut za uvodnim zadetkom je sledilo povišanje rezultata. Po predložku Zale Kuštrin je zadela Zala Vindišar. Sledila sta še dva nevarna strela Ane Černelič in Zale Kuštrin, a je prvi poskus zletel mimo vrat, pri drugem pa je bila uspešnejša domača vratarka.

Kar Zali Kuštrin ni uspelo v trideseti minuti, pa ji je le tri minute za tem. Zala Vindišar je z desnega krila poslala nizko žogo v sredino, kjer je do žoge prišla Ana Černelič in zadela vratnico, nato pa je žogo v mrežo pospravila Zala Kuštrin in tako dosegla že četrti zadetek v sezoni. Domačinke so do edine priložnosti prišle v zaključku prvega polčasa, ko je Greta Garbari zadela prečko, Radomljanke pa so nanizale kar nekaj priložnosti, a Ana Černelič, Katarina Gadnik in Barbara Kralj niso našle poti v mrežo.

Tudi v drugem delu so rumene začele odločno. V tretji minuti nadaljevanja je nevarno sprožila Neva Kumalić, a je domača vratarka žogo preusmerila v kot, po kotu pa je Larisa Žejen žogo z glavo poslala malce mimo vrat. Neva pa je nato dvakrat zatresla domačo mrežo; prvi zadetek je dosegla v 54. minuti, potem ko je unovčila podajo Karmen Ulbin z leve strani, nato pa še v 70. minuti, ko je po podaji Zale Vindišar žogo preko domače vratarke poslala v gol. Veselje ob doseženem hat tricku pa ji je preprečila vratnica, blizu zadetku pa je bila tudi Katarina Gadnik, njej je veselje preprečila prečka. Zadnji, šesti zadetek, pa je bil delo dveh igralk, ki sta vstopili s klopi. Staša Čagran je podala z desne strani v sredino, kjer je žogo z glavo v gol poslala Katarina Jagarinec.

2. krog Slovenske ženske nogometne lige,
Športni center Police, Ajdovščina
ŽNK Ajdovščina – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0-6 (0-3)
Gledalcev: 50
Strelke: Zala Kuštrin 10., 33., Zala Vindišar 18., Neva Kumalić 54., 70., Katarina Jagarinec 87.

ŽNK Ankaran: Bric, Lokar (Krašna 26.), Velikonja, Kogoj, Čibukčić (Močnik 70), Bucik, Garbari, Bratina (K), Raspor (Lango), Pavlin, Jesenko(Kogoj 66.). Trener: Luka Kompara.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Božič, Žejen (Čagran 59.), Kralj (Jagarinec 59.), Vrhovnik (K), Kuštrin (Ljubijankić 73.), Gadnik, Vindišar, Kumalič, Ulbin, Golob (Peterka 73.), Černelič (Ekić 59.). Trener: Peter Kristan.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo