Maja in Alan z lepo popotnico na pionirsko državno prvenstvo

0
2215

Maja Per (na fotografiji na četrtem mestu) je z uvrstitvijo na drugo mesto posegla po najboljši domžalski uvrstitvi v Kopru

Koper je gostil prvo Ekipno prvenstvo Slovenije za mlajše mladince in mladinke, ki ga je močno krojilo vreme, saj je bil zaradi nevihte prekinjen pred izvedbo vseh disciplin. Močan veter je motil šprinterje, saj je v prsi pihal tudi krepko preko pet metrov na sekundo. Kljub temu smo bili v domžalskem taboru z nastopi zadovoljni, saj so pionirji pred državnim prvenstvom prihodnji vikend v Velenju potrdili dobro formo in s tem lov na medalje in dres državne reprezentance.

Uvodna in z domžalske strani najbolj zastopana disciplina dneva je bil met kladiva za mlajše mladinke. V izmetni krog so se podale tudi tri domžalske metalke, med katerimi je bila po pričakovanjih najuspešnejša Tjaša Jankovič. Z metom 46,27 metra je osvojila tretje mesto in z mešanimi občutki zapuščala Koper, saj je letos tri kilograme težko kladivo že zalučala preko 50 metrov. Alenka Pirnat je končala na šestem mestu (33,06), Janina Drolc pa sedmem (26,45). Tako Alenka kot Janina sta še pionirki in sta tako tekmovali z dve leti starejšimi atletinjami.

Najuspešnejši je bil v Kopru to soboto, 2. septembra, med domžalskimi atleti Alan Radič, ki je v suvanju krogle osvojil osmo mesto z dosežkom 10,85 metra. Domžalčan, ki ga vrhunec sezone čaka prihodnji teden, ko bo na Prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U16 lovil medaljo in uvrstitev na reprezentančno tekmo na Hrvaško, je najdlje pet kilogramov težko kroglo sunil v drugi seriji.

V prvi vrsti so se tekači v teku na 100 metrov borili proti vetru, ki jim je pihal močno v prsa. Najmočneje v tretji skupini pri mladincih, ko je vetromer nameril kar – 7,2 m/s. Naš novinec v tekaških vodah Anže Kovačič je na svoji drugi atletski tekmi, prvič se je v štartne bloke podal sredi tedna na mitingu mladih Asov v Domžalah, je v drugi skupini osvojil peto mesto s časom 13,63 ob protivetru  -3,5 m/s. Skupno je Anže posegel po 21. mestu. Zmaga je odšla v Kronos, potem ko je bil najhitrejši Bor Bačnik Kolar, ki je ob vetru v prsi -4,9 zmogel do 11,62 sekunde. Prav tako 21. je bil v teku na 400 metrov Nejc Povše, ki znova ni sestavil takšnega teka kot bi si želel sam in za tri sekunde zaostal za osebnim rekordom (58,76).

Kaji Alič (levo) nastop v Kopru ne bo ostal v najlepšem spominu

V teku na 100 metrov je tako kot Anže nastopila tudi Kaja Alič, ki ji bo nastop v Kopru ostal v spominu še kar nekaj časa. Ob močnem protivetru se je hitro podala iz blokov in zaradi močnega vetra ni slišala drugega poka pištole, ki je pomenil prekinitev teka, saj je ena izmed atletinj štartala prekmalu. Še z dvema atletinjama so Kajo ustavili šele po 60 ali 70 metrih teka in jih poslali nazaj v štartne bloke. V drugo je ob protivetru – 5,1 m/s s časom 14,77 sekunde osvojila sedmo mesto, skupno pa 29. Z močnim protivetrom se je v zadnjih 100 metrih borila tudi Eva Štrekelj v teku na 400 metrov. Njen čas 1:06,24 je bil dovolj za 24. mesto, o zahtevnosti tekme  pa zgovorno govorijo tudi časi ostalih atletinj, saj so sesamo štiri atletinje spustile pod čas 1:03, od tega dve pod minuto.

Deseti je bil v metu kopja še pionir Matevž Kosem Todorovič, ki je 700-gramsko kopje zalučal malenkost manj kot 30 metrov (29,65).

Po domžalskem dosežku dneva je posegla Maja Per v teku na 1500 metrov. Z novim osebnim rekordom 5:00,71 je osvojila drugo mesto, potem ko je zmagovalka Karin Gošek (Kladivar Celje) od štarta do cilja tekla daleč spredaj (4:43,06). Maja je v drugi, zasledovalni skupini tekla na tretjem ali četrtem mestu in nato v zadnjem krogu močno pospešila ter slabe tri sekunde in več zadaj. Prvi tek pod petimi minutami je zapravila s počasnim drugim in tretjim krogom. Kljub temu je teden dni pred državnim prvenstvom za pionirke U16, kjer brani zmago v teku na 2000 metrov, potrdila dobro formo.

 

DJ

Oglasno sporočilo