Luka, Rok in Tina državni prvaki v maratonu

0
1872

Koroška je te dni v znamenju gorsko kolesarskega festival Black Hole. Po odpovedi sobotne dirke gorskih kolesarjev v krosu za mlade – odplaknil jo je dež – so se v nedeljo pomerili za naslove državnih prvakov.
Na 62 kilometrski razdalji je v članski moški elite kategoriji do naslova najboljšega v Sloveniji prikolesaril Luka Tavčar, ki je za dobre tri minute ugnal klubskega kolega Boštjana Hribovška. Na četrtem mestu je – po tehničnih težavah – končal še tretji Calcitovec v tej kategoriji Gregor Krajnc. Tretji čas absolutno je postavil Rok Naglič, ki je tako prišel do naslova državnega prvaka med mlajšimi člani.
»Že na papirju je maraton z 62 km in 2800 m vzpona izgledal kot konkreten zalogaj in v praksi ni bilo nič drugače, le vzpona je bilo za 550 m manj. Calcitovci smo imeli močno ekipo in že kmalu po startu smo se z Boštjanom, Rokom in Gregom odcepili od ostalih. Dobro polovico tekme smo večinoma ostali skupaj, potem pa je Grega na spustu skrivil menjalnik, jaz pa sem dobil defekt. Po uspešnem servisu z CO2 bombico sem se odpravil na lov za Boštjanom in Rokom. Uspelo mi ju je ujeti in do cilja sem uspel pridobiti še nekaj prednosti. Z osvojeno majico sem seveda zelo zadovoljen,« je pojasnil Tavčar.
V ženski članski elite kategoriji je bila na startu le Tina Perše in v svojem ritmu premagala razdaljo za naslov.
V kategoriji U17 je imel kamniški klub na startu tri tekmovalce, najboljši med njimi je bil na koncu Matic Kranjec Žagar na tretjem mestu. Pred njim sta končala Teo Pečnik in Jakob Klemenčič, ki je mladega Calcitovca na koncu prehitel le za dve sekundi. Jernej Hribar je bil peti, Jaka Starman sedmi.
V konkurenci do 19 let je Mihael Štajnar osvojil drugo mesto, boljši od njega je bil le Miha Klemenčič.

PR Calcit Bike Team

Boštjan
Rok
Tina
Oglasno sporočilo