Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 9. do 10. 9. 2017

0
3862

4. 9. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

5. 9. 2017
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila odtujil gorivo in s tem lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 9. 2017
DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V VELIKI VASI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše v Veliki vasi. Ugotovljeno je bilo da sta se do oškodovanke pripeljala dva neznana storilca. Eden od storilcev je oškodovanko zamotil s tem, da ji je navajal da je delavec Elektra in da bodo postavljali električni drog, ter jo s tem zvabil za hišo. V opisanem času pa je drugi neznani storilec vstopil v odklenjeno hišo, pregledal prostore, ter iz nje odtujil zlatnino. Z opisanim sta oškodovanko oškodovala za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2017
INTERVENCIJA V LOKI PRI MENGŠU – KAZNIVO DEJANJE LAHKE TELESNE POŠKODBE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o pretepu v stanovanjski hiši v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo da je k oškodovanki prišel njen znanec, kateri se je z njo sprl in jo pretepel. V pretep je z namenom preprečitve zgoraj opisanega posegel lastnik stanovanja, katerega je znanec nato prav tako pretepel. Oškodovanka in lastnik stanovanja sta v zgoraj opisanem zadobila telesne poškodbe. Zoper znanca oškodovanke bodo policisti na
pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

7. 9. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ŽELODNIKU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Želodniku. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebni avtomobil, katerega voznik se je v prometni nesreči telesno poškodoval in je zdravniško pomoč iskal sam v UB KC v Ljubljani. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

7. 9. 2017
VLOM V VRTNO LOPO NA DOBENU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo na Dobenu. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno vrtne lope ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov različnega električnega in ročnega orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9 . 2017
TATVINA KOLESA V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Radomljah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec iz skupnih prostorov stanovanjskega bloka odtujil tam parkirano, zaklenjeno, moško gorsko kolo BTWIN, ROCKRIDER 340 BLUE Y, črne barve s fluorescenčno rumenim napisom BTWIN in z opisanim lastnika oškodoval za 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2017
TATVINA KOLES V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini koles v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec iz odklenjene delavnice pri stanovanjski hiši odtujil starejše, žensko, gorsko kolo Nakamura, bele barve in žensko, gorsko, kolo Wheeler, rdeče-bele barve, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V SREDNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec neovirano prišel do gostinskega lokala, kjer je s primernim orodjem, na vzvod, odprl vhodna vrata gostinskega lokala in tako prišel v njegovo notranjost od koder je odtujil prenosni računalnik, ter laserski tiskalnik. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 2.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec neovirano prišel do stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem, na vzvod, poskušal odpreti vrata terase, kar pa mu ni uspelo. Nato je pristopil do stranskega okna, katerega je prav tako na vzvod poskušal odpreti vendar mu tudi to ni uspelo. Po opisanem je pristopil še do drugega okna, katerega pa je odprl na vzvod in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, ter po pregledu prostorov iz nje odtujil zlatnino, očala in gotovino. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2017
VLOM V MLEKOMAT V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Domžalah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec pristopil do mlekomata, na katerem je na vzvod odprl vrata in iz notranjosti odtujil denar. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 20 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo