Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 9. do 24. 9. 2017

0
3257

18. 9. 2017
TATVINA OPAŽNIH ELEMENTOV IZ GRADBIŠČA V KRTINI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini opažnih elementov iz gradbišča v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz ne ograjenega gradbišča v Krtini odtujil 100 m2 opažnih elementov, ter z opisanim podjetje oškodoval za okoli 1400 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 9. 2017
VLOM V KLET V DRAGOMLJU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v klet v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko ter iz kleti odtujil moško gorsko kolo Cube LTD PRO. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 9. 2017
VLOM V GARAŽO V SELU PRI IHANU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Selu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v garažo ter odtujil motoristično jakno Dainese ter s tem lastnico oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 9. 2017
KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je sin dlje časa nad svojimi starši izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti sinu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini, pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan.

20. 9. 2017
VLOM V VRTNO LOPO NA ROVAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo na Rovah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko ter iz kleti odtujil moško treking kolo Merida. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 9. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Mengšu. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče, so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje voznika osebnega vozila, kateremu so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana in je zdravniško pomoč iskala sama.

22. 9. 2017
VLOM V DRVARNICO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v drvarnico v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa iz tečajev snel lesena dotrajana vrata drvarnice in tako prišel v notranjost, katero je pregledal in iz nje odtujil moško kolo znamke Merida, sive barve. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi balkonska vrata in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov različne zlatnine in gotovino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 9. 2017
POŠKODOVANJE STEKLA OKNA STANOVANJSKE HIŠE V RADOMLJAH IN LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju stekla okna na stanovanjski hiši v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 23.9.2017 okoli 03.00 ure v Radomljah na neugotovljen način razbil steklo na pritličnem oknu stanovanjske hiše. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prav tako so bili policisti PP Domžal obveščeni o poškodovanju stekla okna na stanovanjski hiši v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orožjem namerno poškodoval steklo na dvojnem oknu v I. nadstropju več stanovanjske hiše v Lukovici. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

24. 9. 2017
VLOM V KLET V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v klet v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v klet iz katere je odtujil moško gorsko kolo KTM, LIFE ROAD XG CROSSGEO, belo modre barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo