Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2.10. do 8.10.2017)

0
2379

02.10.2017
VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Na območju Kamnika je neznani storilec v času med 01.10.2017 od 19:00 in 02.10.2017 do 06:45 s primernim orodjem na vzvod vlomil v gradbeni kontejner in iz notranjosti odtujil več kosov gradbenega orodja v skupni vrednosti okoli 2600 eur.

NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC
Policisti so bili napoteni v eno izmed bank v Kamniku, kjer so prijavili sum ponarejenega denarja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan na bankomatu na svoj osebni račun opravil polog denarja. Pri preverjanju pologov je zaposlena na banki, bankovec za 50 eur zaradi suma, da je ponarejen izločila. Bankovec je bil zasežen in poslan v ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

03.10.2017
TATVINA BANČNE KARTICE IN DVIG GOTOVINE
Občan je prijavil tatvino bančne kartice. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznanec 1.10.2017 med 12. in 13. uro v enem izmed poslovnih prostorov v Kamniku odtujil bančna kartica, nato pa z njo opravil še več dvigov v višini 30 evrov. Za storilcem še poizvedujemo.

04.10.2017
ZAGOREL ZABOJNIK ZA SMETI
Operativno komunikacijski center je napotil patruljo Policijske postaje Kamnik na Klavčičevo ulico, kjer je zagorel zabojnik za smeti. Pred prihodom na kraj so gasilci PGD Kamnik zabojnik že pogasili. Ugotovljeno, da sta poškodovana dva zabojnika. Policisti zbirajo obvestila in ustrezno ukrepajo.

05.10.2017
TATVINA KOZMETIČNIH IZDELKOV V TRGOVINI
Na policijo je poklicala zaposlena v trgovini s kozmetičnimi izdelki v Kamniku in prijavila, da je v njihovi trgovini prišlo do tatvine. Na kraju je patrulja policijske postaje Kamnik ugotovila, da sta občan in občanka izvršila tatvino parfuma in barvo za lase v skupni vrednosti 26,84 eur. Policisti bodo po zbranih obvestilih na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU
Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela v postopku voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da omenjeni vozi pod vplivom alkohola. Z njim je opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal rezultat 0,61mg/l. Vinjenemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ter odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper vinjenega voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

06.10.2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Kamniški policisti so bili poslani na Križ, kjer se je zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarke. Na kraju je patrulja ugotovila, da se je kolesarka pripeljala iz neprednostne ceste iz naselja Križ čez prehod za pešce in pri tem izsilila prednost voznici osebnega vozila. Pri tem je z prednjim desnim delom trčila v zadnji del kolesarke katera je pri tem padla po vozišču in se telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana na Ljubljansko urgenco. V prometni nesreči je nastala materialna škoda za okoli 1100 evrov. Policisti bodo kolesarki izdali globo za prekršek.

VINJENI VOZNIK V MOSTAH
Patrulja policijske postaje Kamnik je imela v Mostah postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Na kraju je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper vinjenega voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku

07.10.2017
POŠKODOVANJE TUJE STVARI V KAMNIKU
Policisti policijske postaje Kamnik so bili napoteni na Ljubljansko cesto, kjer je prišlo do poškodovanja tuje stvari. Na kraju so policisti ugotovili, da je moški star okoli 30 let okoli 14.25 ure stopil na Ljubljansko cesto. Takrat pa je mimo pripeljala oškodovanka. Moški se ni umaknil s ceste, nato pa je s pestjo udaril po pokrovu motorja oškodovanke in ji ga poškodoval. Naknadno je bil pri podobnem početju na Kajuhovi poti zaloten občan, ki je ustrezal opisu, ki ga je predhodno podala oškodovanka. Osumljenec je bil nato povabljen na policijsko postajo, kjer je dal svojo izjavo o kaznivem dejanju. Sledi kazenska ovadba.

VINJENI VOZNIK NA LJUBLJANSKI CESTI
Patrulja policijske postaje Kamnik je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je bil ustavljen na Ljubljanski cesti in je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Z njim je bil opravljen alkotest, ki je pokazal 0.77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

08.10.2017
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Patrulja je bila poslana na glavno cesto Moste – Brnik v bližini naselja Potok, kjer se je zgodila prometna nesreča s pobegom. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Lahovč proti Mostam pri Komendi. Pri tem pa sta se z nasproti vozečim neznanim vozilom oplazila z vzvratnimi ogledali. Po trčenju se je prijavitelj ustavil, drugi udeleženec pa je s kraja odpeljal. Materialna škoda znaša približno 200 €.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo