V Dnevnem centru Štacjon jim ni dolgčas

0
2482

Uporabniki in zaposleni Dnevnega centra Štacjon smo 1. 10. 2017 sodelovali na dogodku Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako so se jutranje nizke temperature kmalu umaknile jesenskemu soncu, ki nas je grelo do poznih popoldanskih ur.

V Arboretumu je bilo živahno, saj so za dogajanje poskrbele glasbene skupine, delavnice, otroški program, kulinarična ponudba in stojnice. Prav stojnica je tista, ki je v dan, ki je bil zares čaroben, pripeljala ekipo Dnevnega centra Štacjon. Na stojnici, ki jo je Dnevnemu centru Štacjon brezplačno omogočil Zavod Zaupanje, organizator Čarobnega dne, so namreč Štacjonci razstavili svoje izdelke in jih ponudili obiskovalcem. Zanimanje za izdelke je bilo precejšnje, obiskovalci pa so z veseljem prisluhnili tudi štacjonski zgodbi – rojstvu, delovanju in namenu DC Štacjon. Občasno se je ob stojnici odvila tudi lutkovna predstava Morski pes Anton v izvedbi zaposlenega v Dnevnem centru. Otroci so ji z veseljem prisluhnili, prav tako so se ob njej zabavali tudi njihovi starši. V zadovoljstvo uporabnikov in zaposlenih Dnevnega centra Štacjon se je nabralo nekaj prostovoljnih prispevkov, ki bodo pripomogli k nakupu materiala za nadaljnje ustvarjanje. Nedeljski delovnik je bil dolg, saj je trajal od 7.30, ko je bilo potrebno blago dostaviti do stojnic, pa do 17.30, ko so obiskovalci začeli zapuščati prizorišče. Dan so zaznamovali celodnevno prijetno druženje, promocija Dnevnega centra in lep jesenski dan, ki je bil dogodku zares naklonjen.

Akrobata iz Tanzanije obiskala Dnevni center Štacjon

V sredo, 4. 10. 2017, je Dnevni center Štacjon gostil zanimive obiskovalce. Potnike Štacjona je obiskal akrobatski par iz Afrike. Deus Edward Kamwela in Denis Modest Chikuni sta mlada akrobata in plesalca, stara 19 in 21 let. Prihajata iz Kigambonija, revnejšega predela gospodarskega in ekonomskega središča Tanzanije, Dar es Salaama.

V sklopu projekta Kreativna karavana in Ekvilib Inštituta sta leta 2014 prvič obiskala Evropo s skupino mladih akrobatov in plesalcev iz Kigamboni Community Centra. Gre za center, ki je dostopen vsem prebivalcem omenjenega predela, nudi pa osnovno izobraževanje za tiste, ki si tega ne morejo privoščiti, še posebej uspešen je pri razvijanju najrazličnejših talentov, kot so igra, glasba, ples in akrobatika. Prisotnim v Dnevnem centru Štacjon sta prikazala nekaj dih jemajočih elementov, v paru sta telesa postavila v na videz nemogoče položaje, v paru ali sama sta žonglirala s štirimi klobuki, Deus je zlezel tudi skozi teniški lopar. Po predstavi je sledil pogovor z uporabniki Dnevnega centra, v katerem sta artista odgovarjala na vprašanja, nekaj vprašanj o življenju in delovanju centra pa sta postavila tudi sama. Dan je bil nadvse zanimiv za vse udeležence srečanja.

Besedilo in fotografiji: Tina Širnik, vodja Dnevnega centra Štacjon

Oglasno sporočilo