Kronika Policijske postaje Kamnik (od 23.10. do 29.10.2017)

0
3938

23.10.2017
TATVINA KOLESA
Patrulja PP Kamnik je bila napotena v Komendo od koder je poklical oškodovanec in prijavil tatvino kolesa. Patrulja je na kraju ugotovila, da je NN storilec današnjega dne med 16:30 in 16:35 uro v Komendi, pri trgovino Špar odtujil odklenjeno moško gorsko kolo. S tem dejanjem je nastala materialna škoda za cca.500 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

24.10.2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Patrulja je imela v Kamniku v postopku voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bila vozniku proti zapisniku o zasegu zasežena alu folija z NN temno rjavo smolnato snovjo in rjava grudasta snov rjave barve za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper občana sledi ustrezen ukrep.

25.10.2017
INTERVENCIJA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Iz operativno komunikacijskega centra je bilo sporočeno, da je poklical občan in povedal, da mu v lokalu na kamniški obvoznici grozi neznana oseba in se želi pretepati. Na kraju so policisti ugotovili, da je vinjen občan, verbalno začel žaliti drugega občana. Kršitelju je bila na kraju izdana globa.

INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU
Patrulja je bila napotena do stanovanjske hiše v Kamniku, od koder je poklical občan in povedal, da sta neka dva fanta prišla do njega domov, in ga udarila s kolom po glavi. Občan na kraju pove, da enega od pretepačev pozna, saj mu je dolžan 1.000 eurov. Pred prihodom policije sta zbežala. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

26.10.2017
ZASEG PONAREJENEGA BANKOVCA
Na Policijsko postajo Kamnik je poklical zaposleni v poslovalnici NLB na Ljubljanski cesti in prijavil, da so pri pologu izkupička prejeli bankovec za 50 EUR, ki je očitno ponarejen. Bankovec je bil proti zapisniku zasežen in bo poslan na ekspertizo. Sledi kazenska ovadba.

TATVINA ALKOHOLNIH PIJAČ
Patrulja PP Kamnik je bila poslana v Qlandijo, kjer je v trgovini Spar prišlo do tatvine alkoholnih pijač. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta neznani moški in neznana ženska prišla v trgovino Spar in na oddelku alkoholnih pijač odtujila 8 kosov whiskeya znamke Jack Daniels ter jih nato spravila v torbo in nahrbtnik, katere sta imela s seboj. Nato sta odšla na otroški oddelek in vzela iz police otroške plenice ter odšla na hitro blagajno, kjer sta plenice plačala z gotovino, alkoholnih pijač ne, prav tako jih nista vrnila. Po dogodku sta prodajalno zapustila. Materialna škoda znaša 364,72 EUR.

27.10.2017
ODVZEM MOTORNEGA VOZILA
Patrulja je v cestnem prometu zaustavila in kontrolirala voznika, kateri je brez veljavnega vozniškega dovoljenja v cestnem prometu vozil neregistriran osebni avtomobil. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

VINJENI VOZNIK NA PEROVEM
Patrulja je imela na Perovem v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti (zatikajoč govor, motne oči…). Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal 0,60 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje. Podan bo obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

28.10.2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Patrulja je poročala, da je v Kamniku imela v postopku občana, pri katerem je bil zasežen PVC zavitek z neznano rjavo zeleno posušeno snovjo rastlinskega izvora. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

29.10.2017
VINJENI MOŠKI RAZGRAJA V LOKALU
Patrulja je bila poslana v lokal na Kamniški obvoznici, kjer razgraja vinjeni moški. Neznani moški je pred prihodom patrulje kraj zapustil. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec prišel v lokal, kjer se je za tem ko ni bil postrežen (ker je bil vidno v alkoholiziranem stanju), začel razburjati, ter se prepirati z natakarico. Govoril je v neznanem jeziku, saj natakarica vsebine njegovega govorjenja ne zna navesti. Povedala je da je bil zelo živčen in jezen, zaradi česar se je zelo prestrašila.
Sledi zbiranje obvestil in v kolikor se ugotovi kršitelja sledi ustrezen ukrep.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo