Predsednik Kolesarskega društva Calcit Kamnik Ciril Grkman prejel priznanje za dolgoletno delo v kolesarskem športu

0
2619

Kolesarska zveza Slovenije je včeraj najboljšim kolesarjem letošnje sezone, društvom z visokim jubilejem ter najzaslužnejšim posameznikom, ki so zaznamovali kolesarski svet, podelila prestižna priznanja ob zaključku kolesarske sezone 2017. Med nagrajenci je tudi predsednik kamniškega kluba KD Calcit Kamnik Ciril Grkman.

Predsednik enega najuspešnejših gorsko-kolesarskih klubov v Sloveniji, gospod Ciril Grkman, je iz rok predsednika Kolesarske zveze Tomaža Grma prejel priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju kolesarstva, ki se mu je zapisal že leta 1984. V športu je aktiven že vrsto let, deluje tudi v lokalni športni zvezi. Z ekipo kolesarskih navdušencev je organiziral maratone, že od samega začetka pa je tudi direktor in glavni organizator uveljavljene in priljubljene dirke v olimpijskem krosu. Pod njegovim vodstvom je klub leta 2011 poskrbel za oživitev v Sloveniji nekaj časa pozabljene discipline ciklokros, organizirane pa so bile tudi dirke v eliminatorju, vzponu z MTB kolesi in enduru.

O gospodu Cirilu Grkmanu so ob obrazložitvi povedali: »Ciril Grkman je vesel in pozitiven človek z velikim posluhom za šport in soljudi. Zelo pomembna mu je vzgoja mladih športnikov. Temu v klubu poleg zagotavljanja čim boljših pogojev za člane kluba namenja veliko pozornosti. Je človek poln idej, odlikuje pa ga, da večino idej tudi izpelje.«

Sam priznanja, ki mu zelo veliko pomeni, ni pričakoval. »Ganjen sem,« je bilo vse, kar je lahko izrekel s solzami v očeh, ki so se naselile tudi v oči ostalih povabljencev.

ISKRENE ČESTITKE!

Besedilo: Petra Kranjec
Fotografije: prijavim.se

Oglasno sporočilo