Zgodovinski uspeh Lane Smolnikar in Klare Senica iz Plesnega kluba Miki na svetovnem prvenstvu

0
2264

Od 20. do 25. novembra je v nemškem mestu Riesa potekalo svetovno prvenstvo v show dance-u. Plesni klub Miki je zastopala mladinska formacija, ter članski plesalki Lana Smolnikar in Klara Senica.

Mladinska skupina se je s koreografijo »Prisoners of time«, trenerke in koreografinje Maje Vidonja, prebila v polfinale in se uvrstila na odlično 8. mesto. Ponovno pa sta dejstvo, da sta izjemni plesalki, potrdili tudi članici Lana Smolnikar in Klara Senica. Lana si je med ogromno konkurenco solistk s koreografijo Jana Ravnika kot edina Slovenka priplesala finale in se uvrstila na izjemno 6. mesto. S Klaro sta se v kategoriji show dance duo članic, prav tako s koreografijo Jana Ravnika, uvrstili v finale in se zavihteli na najvišjo stopničko. V tej kategoriji imamo prvič v zgodovini slovenski zmagovalki. Klara in Lana sta odlični plesalki, ki se vedno znova dokazujeta tako na državnih kot svetovnih tekmovanjih. Nedolgo nazaj sta namreč osvojili tudi naslov evropskih prvakinj,

Vseh izjemnih rezultatov, ki so jih naši plesalci dosegli na svetovnem prvenstvu, ne bi bilo brez predanosti, trdega dela in podpore staršev. Zahvaljujemo se staršem za zaupanje, ter čestitamo plesalcem, trenerjem in koreografom.

Karin Lisjak

 

Oglasno sporočilo