Občina … na vsakem koraku… in sramota za vogalom

0
4750

Vsak odrasel Domžalčan ve, kje se bohoti birokratsko srce našega mesta in na kateri naslov naj se odpravi, ko potrebuje občinske usluge. A te žal niso dostopne zgolj na enem mestu. Če boste potrebovali različne, se zna zgoditi, da boste morali za njih obhoditi celotno mesto …

V občinski upravi Domžale je po podatkih Urada župana zaposlenih 66 oseb. Drugo leto naj bi zaposlili še eno osebo za administrativna dela. Za razliko od številnih služb, se teh 66 zaposlenih ne srečuje po hodnikih, saj so njihovi delovni prostori raztreseni po vseh Domžalah. Svetujemo vam, da najprej preverite, kje se nahaja občinski oddelek, ki ga potrebujete, da prihranite na času s sprehajanjem od ene točke do druge.

Če si občinsko stavbo ogledate od strani, se ta zdi več kot dovolj velika. Dovolj velika, da se vprašamo, zakaj prostorsko ne zadostuje potrebam občinskih funkcionarjev. Za razkošno prenovo, ki je pred leti iz vhoda občine pričarala portal, so se očitno še našla finančna sredstva. Da pa bi nekaj več kot 10 oddelkov s skupaj 66 zaposlenimi združili pod eno streho, jih je očitno premalo.

Oddelek za investicije, (le zakaj ga potrebujemo, če ni nobene omembe vredne investicije?), se denimo nahaja na Ljubljanski 58, v Domžalskem domu, kjer je tudi Center za mlade.

Oddelek za komunalne zadeve in Oddelek za urejanje prostora boste našli na skupnem naslovu na Savski cesti.

Nedavno zaživeli TIC (Turistično informacijski center), ki sodi pod Urad župana, lahko obiščete v središču mesta na Ljubljanski 70, nasproti avtobusne postaje. Tam se nahaja tudi Vrtec Domžale oziroma njihove pisarne.

Po drugi strani pa ob enem izmed mestnih parkov sameva ena najlepših stavb, nekdanja tovarna Univerzale, ki neusmiljeno propada. K sreči jo je bivša županja Cveta Zalokar Oražem spomeniško zaščitila in je ni možno porušiti. Se te stavbe na uporabni lokaciji res ne bi dalo kako izkoristiti? Sem bi se lahko preselilo sodišče, Zavod za zaposlovanje, Center za socialno delo Domžale, Geodetska uprava RS …

Iz tiskane izdaje časopisa NOV!CE 17 2017

Oglasno sporočilo