Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 1. do 10. 12. 2017

0
2624

4. 12. 2017
TATVINA DVEH KOLES IN KOSILNIC V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini koles v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil na neograjeno dvorišče stanovanjske hiše ter odtujil dve odklenjeni moški gorski kolesi znamke Author, tipa Grand, bele barve, letnik 2012, serijskih številk WN2L05133 in WN2L05245, vrtno kosilnico znamke Alpina in kosilnico na nitko neznane znamke. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval
za približno 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 12. 2017
VLOM V TOVORNO VOZILO NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na Viru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na Viru, pristopil do parkiranega tovornega avtomobila znamke Renault. Tam je vstopil na tovorni del parkiranega tovornega vozila, kjer je nameščena kovinska škatla. S primernim neznanim orodjem je na kovinski škatli z odstranjevanjem dveh ključavnic obešank vlomil v opisano škatlo, ter iz nje odtujil več kosov gradbenega orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 3000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

5. 12. 2017
DRZNA TATVINA DENARNICE Z VSEBINO NA AVTOBUSU V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini denarnice v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na avtobusu, kateri je vozil na relaciji Domžale – Ljubljana, v bližini naslova Domžale, Ljubljanska 70, izkoristil gnečo, ter drž. Ukrajine iz torbice odtujil denarnico, iz blaga, črne barve z vsebino. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 70 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da je tujka drž. Ukrajine, kršila določila Zakona o prijavi prebivališča zaradi česar bo zoper tujko napisan predlog pristojnemu organu.

6. 12. 2017
VLOM V TRGOVINO NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata trgovine in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino gotovine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 12. 2017
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice iz osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah iz parkiranega in odklenjenega OA, znamke Opel, Kadet, odtujil manjšo denarnico z vsebino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 120 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

07. 12. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da se je v Mengšu pripetila prometna nesreča s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno, je bilo, da je do nesreče prišlo, zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznice, ki se je v nesreči lahko telesno poškodovala. Prav tako je bilo ugotovljeno, da drugi udeleženec v nesreči vozi vozilo brez vozniškega dovoljenja. Obema udeležencema je bil izdan plačilni nalog.

07. 12. 2017
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EUR
Policisti PP Domžale so obravnavali kaznivo dejanje Ponarejanje denarja, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v neznanih časovnih in krajevnih okoliščin ponaredil bankovec za 50 EUR in ga v trgovini vnovčil kot pravega. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 12. 2017
VLOM V STANOVANSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi okno prišel v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost, vendar iz hiše ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 12. 2017
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V TRZINU
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,70 mg/l).
Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 12. 2017
VLOM V STANOVANSKO HIŠO V KRAŠNJI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krašnji. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi okno prišel v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost, vendar iz hiše ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

08. 12. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli tega dne v postopku štiri mlajše osebe katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Droga jim je bila zasežena in poslana v analizo. Zoper vse štiri kršitelje sledi ustrezen ukrep.

9. 12. 2017
VLOM V STANOVANSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi terasna vrata prišel v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost in iz hiše odtujil gotovino ter več kosov različne zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 12. 2017
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku mladega voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,47 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

10. 12. 2017
VLOMI V MLEKOMATE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v dva mlekomata v Dragomlju in o vlomu v en mlekomat v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata mlekomata in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino nekaj gotovine (kovanci). Z opisanimi dejanji je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 850 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo