TeDni(K) Občine Kamnik (18.12.2017)

0
2573

Oddelek za družbene dejavnosti

V preteklem tednu so se predstavniki Občine Kamnik in Razvojnega centra Srca Slovenije, d.o.o., v okviru projekta P-IRIS, udeležili študijskega obiska v Reki in Skradu (Gorski Kotar). Projekt P-IRIS je namenjen reševanju problematike izseljevanja mladih in njihovega zaposlovanja v podeželskih območjih s pomočjo profesionalizacije aktivnosti mreženja in uporabe inovacijskih orodij.

Študijskega obiska so se udeležili tudi partnerji iz Italije, Španije, Finske in Norveške. Namen študijskega obiska je bila seznanitev partnerjev  s hrvaškimi inovacijskimi sistemi, predstavitev dobrih študijskih praks, pomen sodelovanja med akademskim svetom ter akterji za podporo v podjetništvu, predstavitev projekta »E-County« in« Gigabyte Gorski Kotar«,  predstavitev super računalniških sistemov in industrije 4.0. ter predstavitev dobrih praks iz posameznih držav partneric. Slovenija je kot dobro prakso mreženja mladih podjetnikov predstavila KIKštarter Kamnik, ki omogoča poleg mreženja tudi možnost učenja in razvijanja podjetniških idej. Več o samem študijskem obisku si lahko ogledate na spletni povezavi https://www.interregeurope.eu/p-iris/news/news-article/2261/p-iris-study-visit-in-croatia/.

.

“>V Maistrovi hiši na Šutni se nadaljuje z obnovitvenimi deli severnega dela pritličja. Dela potekajo po terminskem planu; zidarska dela so bila izvedena do faze, da se je lahko pričelo z restavratorskimi deli v veži.  Restavratorji so že skoraj v celoti odstranili zgornji sloj in stene in strop očistili do poslikav. Trenutno se izvajajo tudi zidarska dela (ometi) in groba napeljava inštalacij. Predvidoma v januarju bo že izvedeno talno ogrevanje, kar bo omogočilo restavratorjem ustrezne pogoje, da bodo lahko  nadaljevali z restavriranjem poslikav.

.”>Darilo za papeža Frančiška je izdelal Drago Vrhovnik iz tunjiškega Zdravilnega gaja

Evropska komisarka za mobilnost in promet Violeta Bulc je bila na obisku v Vatikanu pri papežu Frančišku. Izročila mu je orehovo skrinjico z vgravirano slovensko himno. V protokolarnem darilu, ki ga je oblikoval Drago Vrhovnik iz tunjiškega Zdravilnega gaja, je bila steklenica Žive vode, blazinica Tunške materine dušice, blazinica s soljo in zaščitni sistem Tungaj Transformer. Evropska komisarka za mobilnost in promet je na svojem družabnem omrežju zapisala: »Papež Frančišek mi je segel do srca s svojo ponižnostjo in pozivom k spodbujanju pravic ljudi in varovanju zemlje.«

Oglasno sporočilo