Slovesni zaključni zbor gorskih tekačev Papež

0
2337

Bliža se konec leta in ob tem je tudi čas za pregled gorskotekaških dosežkov sezone v Klubu gorskih tekačev Papež. Zato je včeraj v avli OŠ Stranje potekal zbor kluba. Kot je uvodoma dejal Dušan Papež, predsednik KGT Papež, je bilo letošnje delovanje kluba zelo uspešno.

V Pokalu Slovenije so bili uspešni Viktorija Dolinšek, med mlajšimi deklicami je dosegla 3. mesto, med mlajšimi dečki pa je 3. mesto dosegel tudi Nik Romšak. Izak Poljanšek je bil v kategoriji dečkov skupno prvi. Med starejšimi veterankami je 2. mesto zasedla Urška Trobec, v moški kategoriji starejših veteranov pa je bil Franci Teraž  tretji.

Eden najuspešnejših gorskih tekačev sezone 2017,Miran Cvet, je v kategoriji mlajših veteranov zasedel 1. mesto. Cvet je tudi zmagal na vseh štirih tekmah Pokala Slovenije.

V mladinski konkurenci je zmagal Tine Habjan, 3. mesto pa je zasedel Nejc Uršič.

V članski konkurenci je med ženskami najboljša Mojca Koligar, ki je zasedla 1. mesto, med moškimi pa so prva tri mesta zasedli člani KGT Papež: Gašper Bregar kot 1., drugi  je bil Timotej Bečan, 3. mesto pa je zasedel Domen Potočnik.

Podeljene so bile tudi posebne pohvale in nagrade tekačem z izjemnimi dosežki, ki so jih prejeli Gašper Bregar, Ana Čufer, Tine Habjan, Mirko Janjatovič, Luka Kovačič, Jasmina Klančnik, Matjaž Mikloša, Luka Mihelič, Franci Teraž ter Nejc Uršič. Vsi so prejeli lepe nagrade iz športne kolekcije kluba. Še posebno laskavo priznanje in denarno nagrado  pa sta prejela najboljša goska tekača v letošnjem letu Mojca Koligar in Miran Cvet.

Za posebne dosežke je Klub prejel posebno priznanje Združenja za gorske teke, pokal za vseekipnega zmagovalca leta 2017.

Ob vseh dosežkih tekačev ne smemo pozabiti na organizacijo letošnjega 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih, ki je v začetku julija potekal na Veliko planino in ki ga je več kot uspešno organiziral KGT Papež. Za organizacijo je Dušan Papež prejel zlato plaketo AZS, pokal Združenja za gorske teke, plaketo Evropske atletske zveze in faksimile Martina Krpana. Ob evropskem prvenstvu pa je nastal tudi dokumentarno-igrani film z naslovom Po stezi pastirjev in tekačev, ki so si ga udeleženci zbora včeraj tudi ogledali.

Vseh dosežkov tekačev tudi ne bi bilo brez uspešne trenerske ekipe, ki jo sestavljajo: Ivan Urh, Edvin Kosovelj, Miran Škrtič, Sebastjan Zarnik, Matevž Škrtič, Suzana Orehek. Za pomoč pri promociji in delovanju kluba pa sta zahvalo prejela zakonca Kranjec, Petra in Frane, ki urejata portal prijavim.se in Nina Klisarič, ki skrbi za objave na klubski spletni strani. Vsi ostali tekači pa so prejeli lepe praktične nagrade in koledar.

Zbrani so bili seznanjeni tudi s koledarjem tekov za prihodnje leto, s spremembami na področju Zakona o športu glede kategorizacij in obveznih zdravniških pregledov  pa je zbrane seznanil Damijan Zdovc, atletski sodnik in trener stadionske atletike.

Ob koncu je sledila pogostitev in prijetno druženje ter kovanje načrtov za prihodnjo sezono.

Nina Klisarič

 

 

Oglasno sporočilo