Glavni trener članske ekipe ŽNK Radomlje Peter Kristan: Krasi nas ekipni duh

0
2111

Jesenski del prvenstva članic je bil za Radomljanke nadvse uspešen, saj so ga zaključile na prvem mestu lestvice. Naslov jesenskih prvakinj je nedvomno lepa spodbuda za nadaljevanje prvenstva, o katerem smo se pogovarjali z glavnim trenerjem članske ekipe Petrom Kristanom.

Pogled na lestvico me razveseljuje, kajti punce so si z trdim delom in odrekanjem to tudi zaslužila. Nikakor pa ne smemo zaspati, v nadaljevanje prvenstva  moramo vstopiti še bolj motivirano, samozavestno in predvsem še bolj delovno. V sami igri je bilo veliko dobrih stvari, prav tako pa je kar nekaj stvari,  ki jih moramo popraviti. Kljub temu, da so dekleta amaterke, jih je večina redno  obiskovala treninge, kar je bil eden glavnih pogojev, da smo tako uspešno odigrali prvi del  prvenstva.  Seveda je za uspeh odgovorna celotna ekipa trenerjev in uprava kluba, ki je pred sezono okrepila ekipo z novimi igralkami, nam omogoča odlične pogoje in opremo za treninge. Predvsem pa mislim, da nas krasi ekipni duh in da so dekleta med seboj resnično povezane ter tudi izven igrišč odlične prijateljice.” je o končanem jesenskem delu povedal trener Radomljank. Letos so na desetih tekmah vpisale devet zmag, premoč pa so morale priznati le ekipi Pomurja.

tl_files/news_images/news_images_clanice/31.12.2017_pero3.jpg

Začetek prvenstva so v taboru Radomljank zaznamovali tudi odhodi in prihodi igralk. Ekipo so tako okrepile Nika Šapek, Izabela Križaj, Lana Golob, Sara Agrež in Zala Kuštrin. “Najprej moram pohvaliti  celotno ekipo, da so tako odprto in z veseljem sprejele nove igralke , ki so se odlično vklopile v naš način dela in v klub prinesle veliko dobre energije.  S prihodom novih igralk smo dosegli  večjo konkurenco na treningih in povečali  razpoložljivost igralk na vseh igralnih mestih.  V sami igri smo z njihovim  prihodom  dosegli  bolj kreativno, čvrsto,  napadalno in hitro igro. Vesel sem, da so del našega kluba in da so se hitro uspele vklopiti v ekipo tako na igrišču kot tudi izven njega.”

Letošnja izvedba ženske nogometne lige je na vrhu veliko bolj izenačena, kot pa v prejšnjih sezonah. To daje ligi še novo mikavnost, kar priznava tudi Kristan: “Vsi klubi se trudimo po svojih najboljših močeh, članska liga pa iz leta v leto pridobiva na kvaliteti. Je pa res, da klubi do zastavljenih ciljev prihajamo vsak po svojih poteh. Kar se tiče letošnje sezone, pa trenutno nekako izstopamo trije klubi (Radomlje, Pomurje in Olimpija). Vsekakor pa ne gre podcenjevati ostalih klubov, kot so Maribor, Krim in Ankaran. Osebno sem najbolj razočaran nad Fužinarjem, ki z imensko dobro ekipo nekako ne dosega omembe vrednih rezultatov. Prepričan sem, da bo ligaški prvak ekipa, ki trenutno zaseda eno izmed prvih treh mest na lestvici.”

tl_files/news_images/news_images_clanice/31.12.2017_pero2.jpg

Uprava kluba je na začetku sezone postavila cilje, ki so jih dekleta zaenkrat še presegla. Vsekakor pa jih spomladi čaka še veliko pretečenih kilometrov in znoja, da se pripravijo na zaključni del sezone. “Cilji in delo za naprej so jasno postavljeni. Kar hitro v začetku leta začnemo z pripravami na spomladanski del prvenstva.  Po analizah jesenskega dela smo ugotovili, kje so naše rezerve in kje smo naredili največ napak. Vse to bomo do začetka prvenstvenih tekem poskušali popraviti na treningih in na močnih pripravljalnih tekmah. V mesecu januarju se bomo osredotočili na  fizično pripravo deklet , v  nadaljevanju priprav pa se bomo posvečali predvsem uigravanju ekipe.  Naredili bomo vse, da dekleta ujamejo najvišjo stopnjo pripravljenosti že v drugem kolu nadaljevanja prvenstva.”

tl_files/news_images/news_images_clanice/31.12.2017_pero1.jpg

Slovenski ženski nogomet raste iz leta v leto. Radomeljskega stratega smo tudi povprašali, kje je mesto našemu klubu: “ŽNK Radomlje je iz leta v leto bolj prepoznaven in vztrajno postaja eden  največjih  klubov  v državi po število registriranih  deklet. Na slovenski ženski nogometni zemljevid nas trdno postavlja tudi UKI Cup, največji turnir v tem delu Evrope za deklice mlajših kategorij. Prav tako si dobro ime ustvarjamo tudi  z dobrim delom v mlajših kategorijah, kar posledično prinaša tudi  odlične rezultate v vseh kategorijah ŽNK Radomlje. Tako lahko z prepričanjem trdim, da smo na slovenskem ženskem nogometnem zemljevidu eden najbolj resnih, organiziranih  in uspešnih klubov.”

Za konec pa je Peter Kristan vsem zaželel še vse najboljše v novem letu: “Vsem igralkam, trenerjem, upravi kluba, sponzorjem, staršem, navijačem in vsem, ki kakorkoli pomagate klubu, želim veselo, uspešno in predvsem zdravo novo leto 2018!”

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo