Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 12. 2017 do 30. 1. 2018

0
3697

25. 12. 2017
VLOM V TOVORNO VOZILO V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na počivališču bencinskega servisa OMV v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču počivališča pristopil do tam parkiranega tovornega vozila v katerem je v tistem času spal voznik. Neznani storilec je z neznanim primernim orodjem razbil steklo okna sopotnikovih vrat tovornega vozila in iz notranjosti odtujil nahrbtnik z vsebino (mobilni telefon, gotovina, …). Z opisanim je neznani storilec lastnika in podjetje oškodoval za približno 4.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 12. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA IN ZASEG REG. TABLIC NA TROJANAH
Policisti PP Domžale so imeli na Trojanah v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil osebni avtomobil na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Prav tako so policisti v postopku z voznikom ugotovili, da je imel le ta na osebnem avtomobilu nameščeno reg. tablico, za katero je bilo ugotovljeno, da je beležena kot odtujena in reg. tablico za katero je bilo ugotovljeno, da je beležena kot črtana. Obe reg. tablici sta bili vozniku zaseženi in bosta poslani na pristojni upravni enoti. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče
podali obdolžilni predlog, prav tako bodo zoper njega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

26. 12. 2017
KAZNIVO DEJANJE »HUDA TELESNA POŠKODBA« POVZROČENA S PIROTEHNIČNIM IZDELKOM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodbi občana s pirotehničnim izdelkom v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, iz neznanega stanovanja v Domžalah, odvrgel pirotehnični izdelek – petardo, katera je počila v podhodu blokov in sicer v času ko se je tam mimo sprehajal občan. V opisanem je občan zadobil telesne poškodbe in je naknadno sam iskal zdravniško pomoč. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 12. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbitjem stekla na balkonskih vratih vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil prenosni računalnik, moško ročno uro in mobilni telefon. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27.12.2017
TATVINA DELOVNEGA ORODJA IZ PARKIRANEGA KOMBINIRANEGA VOZILA V
PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz parkiranega kombiniranega vozila v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega, parkiranega, kombiniranega vozila odtujil delovno orodje in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 2.390 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.12.2017
VLOM V PISARNI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v pisarni v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa vlomil v pisarno podjetja iz katere je odtujil prenosni disk s poslovnimi podatki podjetja. Po opisanem je nato s silo telesa vlomil še v drugo pisarno iz
katere pa ni odtujil ničesar. Z opisanim je neznani storilec podjetje in lastnico skupno oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.12.2017
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v trgovino, kjer je izkoristil nepazljivost zaposlene in ji iz police, pod blagajno, prodajnega pulta vzel žensko denarnico z vsebino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 12. 2017
VLOM V POSLOVNI OBJEKT IN AVTOMATA S PIJAČAMI V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v zaklenjen poslovni objekt. V notranjosti je nato na vzvod vlomil v dva avtomata s pijačami, iz notranjosti katerih je odtujil kovance in plastične tube za ločevanje kovancev. Z opisanim je neznani storilec lastnika poslovnega objekta oškodoval za približno 100 EUR in podjetje, katero je lastnik avtomatov za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo