Dober začetek domžalskih šol v Košarkarskem Superšolarju

0
2107
Obe domžalski šoli, ki sta si nastop v Košarkarskem Superšolarju priigrali z odličnimi rezultati na občinskem in področnem nivoju tekmovanja starejših učencev, sta odlično začeli tudi državni del tekmovanja.

Učenci oz. košarkarji OŠ Domžale, ki so osvojili tako občinski, kot področni naslov, so svoj turnir odigrali v Rogaški Slatini. Potem, ko so domačini v prvi tekmi turnirja opravili z gosti iz vrhniške OŠ Ivana Cankarja, so v drugi tekmi tudi Domžalčani zlahka ugnali Vrhničane (56:27). Potem pa je sledila še prava poslastica med domačo II. OŠ Rogaška Slatina in OŠ Domžale, ki so jo na koncu z 69:59 dobili naši košarkarji.

OŠ Domžale do dveh zmag v Rogaški Slatini

OŠ Venclja Perka pa je svoj prvi turnir Košarkarskega Superšolarja igrala v Krškem. Tam so domačini najprej ugnali celjsko OŠ Frana Kranjca, s katero nato tudi domžalski košarkarji niso imeli pretežkega dela (62:28). V zadnji tekmi turnirja je že vse kazalo, da bodo košarkarji domače OŠ Jurija Dalmatina uspeli ugnati oslabljene Domžalčane, ki so turnir odigrali brez poškodovanih Iztoka Podpečana in Nika Makovca. A so v zadnjih desetih minutah učenci Venclove uspeli obrniti rezultat. Ta del igre so dobili s kar 22:8 in se z zmago 51:47 veselili uvrstitve v nadaljevanje tekmovanja.

Košarkarski Superšolar, četrtfinalni turnirji

OŠ Domžale – OŠ Ivana Cankarja Vrhnika 56:27
II. OŠ Rogaška Slatina – OŠ Domžale 59:69

OŠ Venclja Perka Domžale – OŠ Frana Kranjca Celje 62:28
OŠ Jurija Dalmatina Krško – OŠ Venclja Perka Domžale 47:51

Oglasno sporočilo